У Євросоюзі може з'явитися незалежне від ВООЗ агентство для боротьби з епідеміями

У Євросоюзі може з'явитися незалежне від ВООЗ агентство для боротьби з епідеміями

Фото: Associated Press

Воно зможе на рівні ЄС оголошувати надзвичайну ситуацію, а також забезпечувати країни Євросоюзу вакцинами та медикаментами.

Єврокомісія планує створити незалежне від Всесвітньої організації охорони здоров'я агентство для боротьби з епідеміями. У ЄК вважають, що в нинішній час існує підвищений ризик виникнення епідемій, і Європа повинна бути до них краще готова.

Про це 15 листопада інформує  Deutsche Welle.

"Ми всі спостерігали наслідки неузгоджених заходів, запроваджених (країнами ЄС - Ред.) на національному рівні в перші тижні і місяці пандемії", - заявила єврокомісарка з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідес.

Кіріакідес зазначила, що в той період були проблеми з підготовкою країн, нестача медичного обладнання та обмежені можливості тестування. Для запобігання подібній ситуації в ЄС хочуть створити Європейський союз охорони здоров'я, який буде відстежувати розвиток інфекційних захворювань.

"Йдеться про незалежність від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ)", - сказала вона.

Тим часом, країни ЄС вже закликають своїх громадян не планувати подорожі на Різдво через пандемію. У світі нині рекордна кількість нових випадків коронавірусу. Найбільше з них - у Сполучених Штатах. Про симптоми застуди повідомив і американський винахідник Ілон Маск. Він уже зробив тест на антитіла коронавірусу аж 4 рази. Однак кожен тест показав суперечливі результати - два були позитивні, а два - негативні. Переконатись остаточно Маск вирішив за допомогою ПЛР-тесту. Європейські країни дедалі активніше запроваджують карантинні обмеження. Одні з найсуворіших нині має Франція. А от у Польщі тотальний карантин вирішили поки що не запроваджувати. Тим часом у ВООЗ уже складають список вакцин від коронавірусу. 

Європейські країни на тлі другої хвилі коронавірусу все активніше запроваджують карантинні обмеження

Європейські країни на тлі другої хвилі коронавірусу все активніше запроваджують карантинні обмеження

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація