У Японії внаслідок самогубств за місяць померло більше людей, ніж від коронавірусу за весь 2020 рік

У Японії внаслідок самогубств за місяць померло більше людей, ніж від коронавірусу за весь 2020 рік

Фото: unsplash.com

Схоже, найбільше пандемія коронавірусу в Японії вплинула на жінок.

У Японії минулого місяця внаслідок самогубств померло більше людей, аніж від ускладнень COVID-19 за увесь 2020 рік. 

Про це повідомляє CNN.

За даними Національного поліційного агентства країни, лише у жовтні 2 153 японці наклали на себе руки. Водночас, за даними Міністерства охорони здоров’я, від початку пандемії в Японії зафіксували 2 087 пов'язаних із коронавірусом смертей.

Тим часом експерти попереджають, що SARS-CoV-2, і, зокрема, масове безробіття, соціальна ізоляція та переживання можуть призвести до кризи психічного здоров'я

"У нас навіть не було локдауну, і вплив COVID дуже мінімальний у порівнянні з іншими країнами. Та все ж ми спостерігаємо таке велике збільшення кількості самогубств, - каже суїцідолог Мічіко Уеда. - Це говорить про те, що в інших країнах може спостерігатися подібне або навіть більше збільшення кількості самогубств у майбутньому".

Схоже, найбільше в Японії пандемія коронавірусу вплинула на жінок. Так, у жовтні кількість жительок, які вирішили звести рахунки з життям, зросла майже на 83% відносно цього ж місяця минулого року.  Для порівняння, кількість самогубств серед чоловіків зросла майже на 22% за цей же період часу.

Експерти припускають, що причиною такої статистики є масове скорочення на тлі пандемії у готельному, харчовому та роздрібному секторах, де серед працівників фіксують більший відсоток жінок. 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Японія є одним зі світових лідерів за кількістю самогубств. Так, у 2016 році рівень суїцидів тут становив 18,5 на 100 тисяч людей. Вищий показник спостерігали лише у Південній Кореї. 

Нагадаємо, по всьому світі кількість самогубств збільшилася на 60% за останні 45 років. Кожні 40 секунд на планеті хтось позбавляє себе життя. 

Всесвітній день запобігання самогубствам: як вберегтися і вберегти близьких

Всесвітній день запобігання самогубствам: як вберегтися і вберегти близьких

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація