У ВООЗ заявили, що через прискорення пандемії коронавірусу деяким країнам може знову знадобитися локдаун

У ВООЗ заявили, що через прискорення пандемії коронавірусу деяким країнам може знову знадобитися локдаун

Фото: Associated Press

Гендиректор ВООЗ наголошує, що "прийняття бажаного за дійсне не завадить передачі та не врятує життя".

У понеділок, 26 жовтня, Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що через прискорення пандемії COVID-19 деяким країнам, можливо, знову доведеться запроваджувати загальнонаціональний локдаун.

Про це із посиланням на виконавчого директора Програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкла Райана повідомляє CNBC.

"Ми добре відстаємо від цього вірусу, - сказав Райан. - Нам доведеться випередити цей вірус, і це може вимагати від багатьох людей піти на жертву з точки зору їхнього особистого життя".

За його словами, досягнення контролю над пандемією коронавірусу може вимагати, зокрема, "закриття та обмеження пересування, а також наказів про те, щоби залишатися вдома".

Тим часом гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус наголосив на тому, що пандемія - це "не політичний футбол", а "прийняття бажаного за дійсне не завадить передачі та не врятує життя". Він зазначив, що світові лідери не зможуть більше "досягнути економічного відновлення" та "жити так, як ми жили раніше".

"Ми спостерігаємо велику кількість випадків, ми спостерігаємо широке поширення захворювання, ми спостерігаємо дуже, дуже високий рівень позитивності та дедалі більшу нестачу можливостей виконувати будь-яку ефективну форму відстеження контактів", - додав він.

За даними видання, щонайменше сім країн за межами США, чотири з яких розташовані у Європі, повідомили в неділю про рекордні добові показники зараження COVID-19. Загалом на території Європи щодня фіксують, в середньому, близько 168 тисяч нових випадків коронавірусу.

Також пандемія прискорюється у Штатах, де в неділю повідомили про найвищий середньоденний показник в країні - 68 767 нових інфікованих. Зазначається, що у п'ятницю в США зареєстрували добовий антирекорд за кількістю заражень коронавірусом - 83 757.

Тим часом в Італії через масові протести проти "коронавірусного" карантину поліція застосувала сльозогінний газ.

Раніше у ВООЗ попередили, що наступні кілька місяців пандемії будуть дуже складними.

Ймовірно, молодим людям доведеться чекати вакцину від коронавірусу до 2022 року - ВООЗ

Ймовірно, молодим людям доведеться чекати вакцину від коронавірусу до 2022 року - ВООЗ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація