У ВООЗ спрогнозували, коли в Європі може початися третя хвиля пандемії коронавірусу

У ВООЗ спрогнозували, коли в Європі може початися третя хвиля пандемії коронавірусу

Фото: Associated Press

Від початку пандемії у світі коронавірусом заразилися майже 59 мільйонів людей.

Європа може вже на початку 2021 року зіткнутися з третьою хвилею пандемії COVID-19, застеріг спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з боротьби з пандемією Девід Набарро.

В інтерв'ю газетам швейцарської медіакомпанії CH Media, опублікованому в суботу, 21 листопада, Набарро, коментуючи дії влади Швейцарії в ситуації з пандемією, заявив, що влітку ця країна, як і вся Європа, перебувала "в сплячці".

Наслідком цього і стала друга хвиля, і якщо зараз не вжити заходів, то настане третя хвиля пандемії, додав член Королівського коледжу лікарів Лондона.

Він пояснив, що влада європейських країн взяла під контроль першу хвилю пандемії, але не створила "необхідної інфраструктури" для запобігання другої хвилі. На даний момент склалася "дуже серйозна" ситуація з пандемією, застеріг Набарро.

За даними порталу Worldometer, з початку пандемії в березні в світі коронавірусом заразилися майже 59 мільйонів людей. З них 1,39 мільйона осіб померли внаслідок зараження, тоді як понад 40,7 мільйона - вилікувалися.

Раніше Міністерство охорони здоров'я закликало українців користуватися засобами індивідуального захисту, оскільки їхнє масове використання допоможе уникнути повного локдауну

Карантинні обмеження: як закордоном стримують розповсюдження коронавірусу

Карантинні обмеження: як закордоном стримують розповсюдження коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація