У ВООЗ повідомили, коли та скільки доз вакцини від коронавірусу Україна може отримати

У ВООЗ повідомили, коли та скільки доз вакцини від коронавірусу Україна може отримати

Фото: CHRIS HOPKINS

Навесні-влітку наступного року Україна може отримати перші дози майбутньої вакцини від COVID-19, кажуть у ВООЗ.

Голова Офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ярно Хабіхт заявив, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від нового коронавірусу COVID-19 вже у другому кварталі 2021 року.

Про це у п'ятницю, 13 листопада, він заявив у коментарі DW.

За його словами, Україна отримає вакцину від коронавірусу в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX), який був створений Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та кількома урядами.

Він не уточнив, чи йдеться про майбутню вакцину від коронавірусу, яку розробила і випробовує німецька компанія BioNTech разом з американською Pfizer, чи про якусь іншу. Однак зазначив, що кожна країна отримуватиме майбутню вакцину у кількості, що дорівнює 20% від кількості населення, оскільки таким є "справедливий розподіл", аби дотримуватися принципу рівності на першому етапі кампанії з щеплення від COVID-19. 

За його словами, Україна може розраховувати на виділення до 8,34 мільйона доз вакцини до кінця 2021 року, що становить 20% від наявного в країні населення, відповідно до даних Державної служби статистики України. 

Ярно Хабіхт додав, що перше постачання вакцини (близько 1,25 мільйона доз) Україна може отримати у другому кварталі наступного року.

Нагадаємо, Фармакомпанії Pfizer і BioNTec заявили про ефективність свого препарату від коронавірусу і вже готуються до масового виготовлення доз.

Для завершення пандемії необхідно вакцинувати близько 70% населення планети – підрахунки ВООЗ

Для завершення пандемії необхідно вакцинувати близько 70% населення планети – підрахунки ВООЗ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація