Експерти радять вживати більше фруктів та овочей, а також корисні жири.
Під час пандемії COVID-19 важливо дотримуватись здорової дієти, бо те, що ми їмо та п’ємо, може вплинути на здатність нашого організму запобігати інфекціям, боротися з ними та допомогти одужанню.
Всесвітня організація охорони здоров'я пояснила, як необхідно харчуватися під час пандемії та в разі захворювання, пише "канал 24".
Експерти ВООЗ відзначають, що жодні продукти та харчові добавки не сприяють профілактиці та лікуванню від коронавірусу, але повноцінне харчування може підтримати імунну систему і знизити ризик розвитку хронічних станів, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет і деяких видів раку.
Що їсти під час коронавірусу
- Обмежити споживання солі та продуктів із високим вмістом натрію (наприклад, соєвого та рибного соусу) до 1 чайної ложки в день;
- Краще використовувати йодовану сіль;
- Також необхідно їсти менше солодкого за можливості;
- Виключити з раціону газовані напої, солодкий йогурт, концентрати фруктових соків, сиропи, ароматизоване молоко;
- Свіжі фрукти кращі від закусок із високим вмістом цукру – печива, тістечка та шоколаду;
Необхідно також пити більше води, не менш ніж 8-10 чашок на день. Звичайна питна вода не тільки підтримує водно-сольовий баланс, а й допомагає обмежити споживання зайвих калорій.
Щодня їжте суміш цільнозернових злаків, таких як пшениця, кукурудза та рис, бобові, такі, як сочевиця та квасоля, багато свіжих фруктів та овочів, а також деякі тваринні продукти (наприклад, м’ясо, риба, яйця та молоко).
Під час приготування замініть масло та сало на корисніші жири: оливкова, соєва, соняшникова або кукурудзяна олія.
Спробуйте їжу готувати на пару або варити, а не смажити.
Вживання алкоголю не захищає від COVID-19 і може бути небезпечним.
Батькам маленьких дітей експерти рекомендують дотримуватися грудного вигодовування, з додаванням поживних і безпечних продуктів від 6 місяців.
Раніше експертка пояснила, чи треба обробляти продукти з магазину та посилки від кур'єра.