У Волинській області зафіксували спалах коронавірусу серед працівників заводу в Торчині

У Волинській області зафіксували спалах коронавірусу серед працівників заводу в Торчині

Фото: volynnews.com

COVID-19 підтвердили у вісьмох співробітників підприємства.

На Волині у селищі Торчин Луцького району зафіксували спалах COVID-19 серед співробітників місцевого підприємства "Волиньхолдинг".

Зокрема, нову коронавірусну інфекцію підхопили восьмеро працівників заводу. Про це повідомила заступниця очільника Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

За словам посадовиці, три випадки інфікування виявили у Луцьку, по два - у Луцькому та Локачинському районах, а також один у Ківерцівському районі. Вона зазначила, що коло контактних осіб заражених становить 45 осіб. "По місцю роботи - 29, і по місцю проживання - 16", - додала Щербак. 

Нині на підприємстві тривають протиепідемічні заходи щодо "локалізації та ліквідації вогнища", а контактних працівників перевели на дистанційну форму роботи. "Ймовірна причина спалаху - це перший хворий, який був на роботі з проявами гострого респіраторного захворювання. Тобто самі працівники не дотримуються самобезпеки", - розповіла заступниця очільника ОДА. 

На підприємстві повідомили, що дотримуються всіх необхідних норм безпеки та ретельно стежать за здоров'ям персонала. Приміщення заводу посилено продезінфікували. 

"Хоча ми докладаємо всіх зусиль щоби забезпечити стримування поширення вірусу, сьогодні ми підтверджуємо, що отримали позитивні результати тестів на коронавірус COVID-19 для 8 наших співробітників у Волинській області. Ми постійно стежимо за їхнім станом здоров’я. 3-оє працівників вже одужали , стан 5-ох співробітників, які проходять лікування вдома або в лікарні, стабільний і вони добре себе почувають, що підтверджено лікарями. При цьому Nestlé надає всю необхідну підтримку нашим працівникам. Ми також негайно перевірили та постійно контролюємо стан здоров’я колег, які контактували з цими співробітниками та вжили необхідних профілактичних заходів", - повідомили на підприємстві.

Також, за словами Щербак, до семи зросла кількість інфікованих працівників Володимир-Волинської птахофабрики, де раніше зафіксували спалах COVID-19.

Нагадаємо, що на Волині, попри пом'якшення карантину, від 22 травня ні міський, ні приміський транспорт не запрацював, оскільки в області спостерігалося збільшення кількості хворих на коронавірус. 

❗️НАЖИВО | 25 травня Брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції ⚡️Спікер: ✔️ заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак Запитання залишайте у коментарях до трансляції

Опубліковано Волинська обласна державна адміністрація Понеділок, 25 травня 2020 р.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація