У Вінницькій області сотні перевізників вимагають відновити рух автобусів

У Вінницькій області сотні перевізників вимагають відновити рух автобусів

Підприємці обурені, що вони платять податки і не можуть працювати, коли тіньові перевезення процвітають.

У Вінницькій області кілька сотень перевізників вимагають відновити рух автобусів приміського та міжміського сполучення. Кажуть, за два місяця карантину несуть величезні збитки і погрожують перекрити дорогу, йдеться у ТСН.12:00.

За 10 кілометрів від Вінниці зібрались кілька сотень водіїв, які вимагають відновлення пасажирських перевезень. На узбіччі вони припаркували десятки великих автобусів та маршруток. На них почепили плакати зі своїми вимогами та гаслами.  Кажуть, другий місяць простоюють дві тисячі автобусів- і водії лишаються без зарплати.

"Збитки колосальні, мало того, ми сплатили 100% платежів до бюджету. Наше підприємство понесло збитків на 600 – 700 тис. грн", - скаржиться перевізник Олександр Слободянюк.

Спочатку мітингувальники навіть планували перекрити трасу, але згодом передумали. Написали свої вимоги у зверненні до обласної влади. Кажуть, готові і на часткове відновлення роботи.  Висунули вимоги обласним чиновникам: назвали дату, до якої очікують на повне відновлення перевезень - це 2 червня.

Нагадаємо, протест перевізників сьогодні і в Києві – кілька десятків автобусів приїхали до урядового кварталу, але поліція їх туди не пропустила. Тому автобуси заполонили Європейську площу, а протестувальники пішки пішли під Кабмін.

Кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов

Повʼязані теми:

Наступна публікація