У Великій Британії відтермінували послаблення карантину через різкий стрибок заражень коронавірусом

У Великій Британії відтермінували послаблення карантину через різкий стрибок заражень коронавірусом

Фото: Associated Press

Обмеження планували послабити від 1 серпня.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив у п'ятницю, 31 липня, що подальше послаблення карантинних обмежень в Англії відтермінують принаймні на два тижні.

Рішення прийняли через різке зростання кількості випадків зараження коронавірусом у цьому регіоні. "Настав час натиснути на гальма", - сказав Джонсон на пресконференції, цитує інформагентство dpa.

Для порівняння, 30 липня COVID-19 підтвердили у 846 мешканців країни, тоді як минуло тижня, а саме 21 липня, добовий показник сягав 445.

Обмеження планували послабити від 1 серпня. Тоді мали б знову відкритися казино, боулінг-клуби, а британцям дозволили б збиратися у компанії до 30 людей, наприклад, для святкування весілля.

Крім того, Джонсон заявив про запровадження обов'язкового носіння масок, зокрема, у музеях та кінотеатрах. Раніше маски були обов'язковими у громадському транспорті та крамницях.

На півночі Англії вже посилили правила соціального дистанціювання. Саме там наразі спостерігається зростання коефіцієнту зараження коронавірусом, заявив міністр охорони здоров'я країни Метт Хенкок, додавши, що уряду потрібно "вжити негайних заходів для убезпечення людей".

Людям, які мешкають у різних домогосподарствах, знову не можна зустрічатися у закритих приміщеннях чи приватних садках, а також відвідувати ресторани чи паби разом.

Хенкок заявив, що зростання кількості інфекцій відбулося через те, що люди не дотримуються правил дистанціювання. Посилення обмежень зачепило загалом чотири мільйони людей, зокрема такі великі міста, як Манчестер та Лестер.

Велика Британія - одна з країн, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу. Згідно з останніми даними Університету Джонса Хопкінса, у країні підтвердили понад 304 тисячі випадків інфікування та понад 46 тисяч смертей через зараження коронавірусом.

Нагадаємо, що через новий спалах коронавірусу 4,5 млн британців відправили на суворий карантин.

Лікарське диво: у США здійснили успішну пересадку легень пацієнтам, які перехворіли на коронавірус

Лікарське диво: у США здійснили успішну пересадку легень пацієнтам, які перехворіли на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація