У Ватикані готуються відновити богослужіння після карантину

У Ватикані готуються відновити богослужіння після карантину

Фото: Associated Press

Дайджест новин про коронавірус з усього світу.

Собор Святого Петра у Ватикані миють та дезінфікують перед месою. Після послаблення карантину провести літургію зможуть уже в понеділок, 18 травня, йдеться у ТСН.16:45.

Утім, чи проведе її сам Папа Франциск - поки невідомо. Влада Італії, однієї з найбільш потерпілих від COVID-19 країн, поволі знімає обмеження. І, за даними ЗМІ, планує вже від 3 червня дозволити італійцям вільно пересуватися.

Тим часом, громадяни Литви, Латвії та Естонії відсьогодні можуть подорожувати в межах цих трьох країн. Мандрувати дозволять тим, хто не має симптомів, не хворів і не контактував із недужими, а ще не виїжджав до інших держав. Очікується, що вже незабаром до країн Балтії приєднаються Польща і Фінляндія.

Про скасування карантину для громадян ЄС уже заявляє і Словенія. Вона першою з європейських держав оголошує про завершення епідемії коронавірусу. Утім, відкривати кордони для іноземців - зокрема й для українців - країни ЄС поки що не поспішають. Хоча в Брюсселі наших громадян заспокоюють - обіцяють, що на безвізовий режим коронавірус зрештою не вплине.

Тоді як у Бельгії відкриваються початкові школи. Коронавірус змінив правила - кількість учнів у класах обмежують, а забирати малечу дорослим доведеться за новою схемою.

Коронавірус у Європі: хто уже дозволив вільні подорожі, а хто досі зберігає обмеження

Коронавірус у Європі: хто уже дозволив вільні подорожі, а хто досі зберігає обмеження

Тим часом, у Мадриді через карантин влаштовують масштабні протести: хтось із мітингарів порушує обмеження і виходить на вулиці, решта грюкає каструлями з балконів. Усе тому, що обмеження послабили скрізь, окрім столиці.

Тривають протести і в Сполучених Штатах, які досі перші в світі за кількістю хворих – 1 млн 457 тисяч. У Мічигані пікетують місцевий парламент, бо карантин тут подовжено до кінця травня.

Тоді, як друга за кількістю хворих Росія - потрапила в скандал. Тамтешні дипломати вимагають спростування від американських журналістів після того, як видання написали - реальна смертність від коронавірусу в Росії може бути на 70 відсотків вищою за офіційну. Москва статті називає дезінформацією, а от ЗМІ наполягають - їхні дані правдиві.

Перший місяць без смертей від коронавірусу в Китаї. Нових інфікованих у країні - одиниці.

Кореспондентки ТСН Катерина Федорченко та Євгенія Мартинюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація