У Тернопільській області в центрі соцпослуг зафіксували спалах коронавірусу

У Тернопільській області в центрі соцпослуг зафіксували спалах коронавірусу

Фото: Associated Press

COVID-19 діагностували у 13 осіб

У Тернопільській області епідеміологи за добу зареєстрували спалах коронавірусу. 

Про це повідомила епідеміологиня обласного лабораторного центру Світлана Маціпура, пише Суспільне. 

За її словами, спалах зафіксували у територіальному центрі соціальних послуг села Галущинці Підволочиському районі. Там COVID-19 діагностували у 13 осіб. Серед хворих - вісім працівників закладу та п'ятеро підопічних. Загалом у ньому працює 25 осіб та перебувають 19 підопічних. 

Зазначається, що двоє хворих перебувають у медичному закладі, а інші - на амбулаторному лікуванні. Протестували близькі контакти інфікованих. Спеціалісти встановилиза ними медичне спостереження.

Орім цього в області є ще чотири центри спалаху коронавірусу, каже Світлана Маціпура. За її словами, 14 осіб з діагнозом COVID-19 у Петриківському дитбудинку-інтернаті. Шість хворих госпіталізували з "Будинку Милосердя Святої Вероніки" у Петрикові. У "Будинку Милосердя" в Чорткові госпіталізували одну людину з коронавірусом. У Шумському центрі соцобслугосування усі 11 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні.

За добу COVID-19 підтвердили у 224 мешканці Тернопільської області. Це на 69 випадків інфікування більше, ніж вчора. Найбільше людей захворіло в Тернополі – 53 особи. 

Як повідомлялося, у вівторок, 3 листопада, в Україні зафіксували одразу два рекорди коронавірусу - 8 899 нових випадків COVID-19 та 5 100 людей, які одужали (від початку пандемії — 168 868). Жертвами недуги за добу стали 157 осіб (усього — 7 532). 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація