У Тернопільській області тіло померлого від коронавірусу чоловіка рідні виносили з лікарні самотужки

У Тернопільській області тіло померлого від коронавірусу чоловіка рідні виносили з лікарні самотужки

Фото: УНІАН

Рідні померлого від коронавірусу розповіли, як забирали тіло з медзакладу.

У Тернопільській області рідні померлого від нової коронавірусної інфекції чоловіка розповіли, що власноруч забирали тіло з медзакладу. 

Так, доньку загиблого не проінформували про те, як саме повинні здійснюватися поховання. За її словами, тіло 68-річного батька лікарі видали у чорному пакеті, пише Ovid.

“Нам видали батька в чорному пакеті. Тато був важкий, підняти неможливо було самому. І ось цей пакет просто тягнувся по землі. Сам чоловік мій це робив руками і тягнув. Пакет чорний обірвався в руках. Це було щось страшне. Ніхто не вийшов навіть в труну поставити”, - розповідає Ольга Тутова.

Водночас, керівник управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук каже, що навіть після смерті існує ризик заразитися коронавірусом. А тому всіх, хто помиратиме від COVID-19, мають ховати в пакетах і в закритих трунах. Займатися цим повинні відповідні служби. Втім, родичі запевняють, що вони про це не знали. 

“Ми просили допомоги - ніхто не реагував. Ми ту труну тягнемо, дошки розсипаються, бо це був асфальт. До нас вийшли на поміч лише після того, як ми подзвонили до головного лікаря інфекційної лікарні. Вийшов чоловік повністю одягнутий в захисний костюм, і почав дорікати нам, що не ми маємо цим займатися, а санепідемслужба”, - додала Тутова.

Разом із чоловіком жінка транспортувала тіло померлого батька до села. Каже, автомобіль продезінфікували самотужки, односельці допомогти із похованням відмовилися, а могилу копали зять, сільський голова Ковалівки, міський голова Монастириської і його заступник.

Жінка поділилася відеозаписом. Відео 18+

Нагадаємо, що в Тернопільській області відомо про чотирнадцятьох хворих, і половина з них  - медики. Це сімейні лікарі та персонал Монастириської районної лікарні. Вони лікуються вдома, у них немає температури, перебіг хвороби легкий. Ще одна медсестра з пневмонією у реанімації цієї лікарні уже більше тижня, у неї вчора підтвердили коронавірус. Стан її тяжкий. Вона оформлювала у приймальному відділенні того самого 68-річного чоловіка, який згодом помер від коронавірусу. 

А тим часом лікарню Монастириського району в Тернопільській області, де зафіксовано спалах недуги, перетворять на госпіталь, де буть приймати хворих з коронавірусом.

У Тернопільській області масове зараження - майже усі медпрацівники знаходяться в ізоляції

У Тернопільській області масове зараження - майже усі медпрацівники знаходяться в ізоляції

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація