У світі зафіксували рекордну кількість померлих від ускладнень коронавірусу за добу

У світі зафіксували рекордну кількість померлих від ускладнень коронавірусу за добу

Недуга забрала життя ще 12 тисяч інфікованих.

Новий антирекорд пандемії: за минулу добу в світі від коронавірусу померли 12 тисяч осіб.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 26 листопада. 

Загалом хвороба забрала життя майже півтора мільйони людей з COVID-19. Підтверджених діагнозів на всій планеті – понад 60 мільйонів.

У Європі через запровадження карантинів захворюваність значно впала. Зокрема, у Франції цифри зменшилися від 50 до десяти тисяч на добу. Там вже оголосили про дуже поступове зняття обмежень.

Німеччина свій м'який карантин, який наразі без закриття магазинів та шкіл, подовжила до 20 грудня. Влада запланувала послаблення обмежень і на Різдво. Так, за святковим столом та довкола ялинки вдома зможуть збиратися до десяти людей. "Ми змогли припинити лавиноподібне зростання кількості хворих. І ситуація справді вирівнялася. Втім, це тільки проміжний успіх, яким ми не можемо задовольнитися. Треба його закріпити", - наголошує німецька канцлерка Ангела Меркель.

Вірусний антирекорд: за минулу добу COVID-19 забрав життя 12 тисяч людей

Вірусний антирекорд: за минулу добу COVID-19 забрав життя 12 тисяч людей

Слід зауважити, що у Європі обговорюють закриття на святковий період гірськолижних курортів. Це, втім, ще не вирішили.

Як повідомлялося, в Європі вже активно готуються до вакцинації проти коронавірусу. Євросоюз забронював 200 мільйонів доз із опцією на подальші 100 мільйонів. Усі країни ЄС отримають вакцину одночасно - пропорційно кількості населення. В Європі вакцина має стати доступною наприкінці цього року або найпізніше на початку наступного року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація