У світі кількість випадків коронавірусу перевалила за сім мільйонів

У світі кількість випадків коронавірусу перевалила за сім мільйонів

Фото: Associated Press

402 699 інфікованих померли від ускладнень захворювання.

У понеділок, 8 червня, у світі кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19 перевалила за сім мільйонів. 

Так, за даними сайту університету Джона Гопкінса, станом на 06:00 за київським часом, нову недугу підтвердили у 7 006 436 людей. 

Водночас 402 699 інфікованих померли від ускладнень захворювання, тоді як понад три мільйони пацієнтів вилікувалися. 

На першому місці в антирейтингу найбільш уражених пандемією SARS-CoV-2 країн залишаються США, де кількість випадків зараження наближається до двох мільйонів. Так, в країні коронавірусну інфекцію підхопили 1 940 468 осіб, 110 513 з яких померли, а 506 367 - одужали та виписалися з медзакладів. 

Другим осередком COVID-19 у світі нині є Бразилія, де підтверджено вже понад 691 тисячу випадків коронавірусу, 36 455 з яких - летальні. Побороти недугу вдалося майже 284 тисячам мешканців країни.

На третій сходинці в антирейтингу перебуває Російська Федерація із 467 тисячами інфікованих. Там недуга забрала 5 851 життя, тоді як понад 226 тисяч росіян вже одужали. 

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що існує імовірність спалаху другої хвилі нової коронавірусної інфекції COVID-19, однак її можна уникнути, якщо вжити запобіжні міри. Також задля уникнення повторної епідемії слід постійно моніторити ситуацію з поширенням захворювання.

Якщо світ занадто швидко виходитиме з карантину, друга хвиля пандемії неминуча - ВООЗ

Якщо світ занадто швидко виходитиме з карантину, друга хвиля пандемії неминуча - ВООЗ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація