У столиці почали госпіталізувати майже вдвічі більше киян із коронавірусом, із них багато священників

Протягом 13 квітня в Олександрівській лікарні померли два інфіковані пацієнти.

Протягом останнього тижня в Києві спостерігається тенденція збільшення кількості госпіталізованих хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 до інфекційних відділень від 10 до 17 на добу. Всі середнього та важкого ступенів тяжкості.

Про це повідомила Людмила Антоненко, головна лікарка Олександрівської клінічної лікарні (Київ), яка є опорною із приймання заражених новим коронавірусом COVID-19.

"Загроза зростає. Станом на 13 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м.Києва в інфекційних відділеннях перебуває 74 пацієнти, з них - 49 з підтвердженим коронавірусом, 19 - з підозрою, 61 - з пневмонією, 3 - в реанімації, 1 - на ШВЛ", - повідомила головлікарка.

У понеділок у цій лікарні померли двоє пацієнтів.

"Ми втратили двох пацієнтів - це чоловіки, віком 48 та 74 роки. Обидва надійшли у вкрай важкому стані, з двобічною полісегментарною тотальною пневмонією, одразу були доставлені до відділення реанімації та підключені до ШВЛ. Пацієнт 48 років був під'єднаний до апарату ЕКМО. Лікарі намагалися повернути його до життя понад два тижні. За пацієнта 74 років ми боролися протягом тижня. Він мав серйозні супутні захворювання серцево-судинної системи. Висловлюємо співчуття рідним та близьким!", - зазначила Людмила Антоненко.

Головлікарка додала, що "не виключаємо, що найближчим часом ми можемо мати пік захворювання, особливо після Пасхальних свят, враховуючи велику кількість інфікованих священників та, ймовірно, парафіян. Зберігайте спокій. Сидіть вдома. Бережіть себе".

Загалом від початку виявлення перших хворих до Олександрівської лікарні шпиталізували 12 священнослужителів. Відомо, що серед них і намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло. У його прес-службі повідомили, що до лікарні владику забрали про всяк випадок, оскільки він має проблеми з тиском, а також хворіє на цукровий діабет. За інформацією з джерел ТСН, владика Павло таки інфікований. Однак церква це досі не підтверджує, але й не спростовує.

12 квітня в лікарні помер 73-річний архімандрит Нектарій. 13 квітня у Києво-Печерській Лаврі, де зафіксували спалах нової коронавірусної інфекції, повідомили про другу смерть монаха за останні два дні.

Нагадаємо, що очільник Лаври Павло до останнього заперечував можливість закриття церков та закликав парафіян попри все ходити до церкви. Кілька днів тому він змінив свою думку. "Ми не ангели, ми маємо право хворіти також", - зазначив Павло.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація