У США зафіксували першу важку алергічну реакцію на вакцину Moderna

У США зафіксували першу важку алергічну реакцію на вакцину Moderna

Фото: Associated Press

Про негативну реакцію від щеплення заявив лікар з Бостона.

У США лікар з Бостона, який вакцинувався від коронавірусу препаратом виробництва компанії Moderna під час першої хвилі вакцинації у США, заявив про важку форму алергічної реакції через кілька годин після уколу.

Науковий співробітник геріатричної онкології в Бостонському медичному центрі доктор Хоссейн Садрзадех стверджує, що майже одразу після щеплення в нього запаморочило голову і прискорилося серцебиття, пише The New York Times.

Після цього лікарі дозволили Садрзадех самостійно ввести собі протиалергічний препарат.

"Інцидент стався з доктором Хоссейном Садрзадехом, лікарем-онкологом Медичного центру Бостона, який має серйозну алергією на молюсків", - йдеться в публікації.

Зазначається, що це перший відомий випадок виникнення важкої алергічної реакції на вакцину Moderna.

Хоссейну Садрзадеху зробили щеплення цією вакциною ввечері четверга, а відчув лікар важку форму алергічної реакції майже одразу після того, як йому зробили щеплення.

Нагадаємо, у Нью-Йорку зафіксували першу "серйозну алергічну реакцію" на вакцину від COVID-19 компаній Pfizer та BioNTech, щеплення яких в місті отримали вже понад 30 тисяч людей. На побічні ефекти поскаржився один із медпрацівників, його після щеплення госпіталізували.

Пандемія коронавірусу: як вакцинують урядовців США

Пандемія коронавірусу: як вакцинують урядовців США

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація