У США заборонили в'їзд іноземцям з Бразилії через ймовірність нового спалаху коронавірусу

У США заборонили в'їзд іноземцям з Бразилії через ймовірність нового спалаху коронавірусу

Фото: Associated Press

Нові правила почнуть діяти від 28 травня.

Президент США Дональд Трамп обмежив в'їзд до країни мандрівникам з Бразилії на тлі ймовірності ще одного спалаху COVID-19.

Про це повідомляє CNBC із посиланням на розпорядження очільника Сполучених Штатів від неділі, 24 травня. 

Зокрема, усім мандрівникам, котрі перебували в країні Південної Америки впродовж останніх 14 днів, перетинати кордон зі США буде заборонено. Нові правила почнуть діяти від 28 травня.

Прессекретар Білого дому Кейлі Макінані пояснила, що відповідне рішення прийняли, аби запобігти черговому спалаху COVID-19. "Завдяки сьогоднішнім діям, іноземні громадяни, котрі перебували у Бразилії, не стануть додатковим джерелом інфекції у нашій країні. Нові обмеження не стосуються комерції між США та Бразилією", - наголосила Макінані.

Нагадаємо, нещодавно Бразилія обійшла Росію та стала другою країною-лідером за кількістю випадків COVID-19, коли показник інфікованих новим коронавірусом там сягнув 332 тисяч. Тепер її випереджають лише США, де інфекцію підхопили понад півтора мільйона людей. 

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що Південна Америка стала новим епіцентром спалаху коронавірусного захворювання COVID-19. "Ми бачимо, що кількість заражень зростає в багатьох південноамериканських країнах. Звичайно, занепокоєність викликає ситуація у багатьох з них, але, безумовно, наразі найбільш постраждалою є Бразилія", - зазначив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація