У США вже друга фармкомпанія зупинила випробування вакцини від коронавірусу

У США вже друга фармкомпанія зупинила випробування вакцини від коронавірусу

Фото: Associated Press

Подробиць призупинення досліджень у компанії не повідомили.

У вівторок, 13 жовтня, американська фармкомпанія Eli Lilly зупинила клінічні випробування вакцини від COVID-19 "з міркувань безпеки". Раніше аналогічне рішення ухвалили у Johnson & Johnson.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що експерти Eli Lilly досліджували ефективність лікування коронавірусу терапією антитіл. Учасникам випробування також давали експериментальний препарат "Ремдесивір", який незабаром привезуть до України

Подробиць призупинення досліджень у компанії не повідомили. Випробування спонсував уряд США. Ліки є аналогом препарату компанії Regeneron, який давали американському президентові Дональду Трампу після того, як він заразився COVID-19.

Призупинене дослідження під назвою ACTIV-3 розпочалося у серпні і мало на меті охопити 10 тисяч госпіталізованих через COVID-19 пацієнтів зі США, Данії та Сінгапуру. Їм усім призначали "Ремдесивір", а також антитіла Eli Lilly або плацебо.

Наголошується, що такі паузи - не рідкість у тривалих клінічних дослідженнях. 

Як повідомлялося, фармацевтичний гігант Johnson & Johnson припинив випробування своєї вакцини від коронавірусу COVID-19 через невідоме захворювання в одного з добровольців, який раніше отримав щеплення. 

"Johnson & Johnson" поставила на паузу третій етап випробування вакцини від коронавірусу

"Johnson & Johnson" поставила на паузу третій етап випробування вакцини від коронавірусу

У липні після схвалення Європейською комісією "Ремдесивір" став першим дозволеним у ЄС препаратом від COVID-19.

Раніше США придбали понад 90% світового запасу "Ремдесивіру", оскільки під час досліджень він допоміг некритичним пацієнтам швидше одужати від коронавірусної інфекції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація