У США спрогнозували, скільки американців можуть померти від коронавірусу до інавгурації президента

У США спрогнозували, скільки американців можуть померти від коронавірусу до інавгурації президента

Фото: Associated Press

Навесні кількість смертей від коронавірусу в США може сягнути пів мільйона.

У США лише до інавгурації президента, яка відбудеться 20 січня, від ускладнень нового типу коронавірусу COVID-19 можуть померти близько 100 тисяч людей. 

Відповідний прогноз озвучив лікар Ашиш Джа, декан факультету громадської охорони здоров'я Університету Брауна, повідомляє CNBC.

"Як тільки в нас почнеться весна, ми можемо легко сягнути 450 або навіть 500 тисяч смертей, - сказав Джа. - Усе залежить від нас. Якщо ми будемо діяти розумно, ми зможемо цього уникнути".

Зазначається, що показник смертності (CFR) від COVID-19 у США від 1 липня становить 1,4%, і якщо він залишиться незмінним, то вже незабаром в країні спостерігатимуть до 2,5 тис. летальних випадків на добу.

"Заповненість лікарень призводить до вищих показників летальності, - пояснив Джа. - Жахлива кількість смертей, яку ми бачимо зараз, буде значно збільшуватися впродовж тижнів і, на жаль, навіть у найближчі місяці".

Водночас лікар наголосив на тому, що ситуацію змінити можна. "Ми можемо полегшити отримання вакцини, ми можемо врятувати багато життів і можемо запобігти перевантаженню багатьох лікарень", - запевнив він. 

Нагадаємо, що цього тижня у США зафіксували одразу два рекорди з коронавірусу. Так, в країні повідомили про найвищий добовий приріст смертності від травня, а також про найбільшу кількість нових випадків зараження COVID-19. У "червоній зоні" ж нині перебуває понад пів країни.

У четвер головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі вперше після тривалої перерви виступив на брифінгу в Білому домі, де наголосив на важливості "простих заходів охорони здоров’я". "Носіння масок, соціальна дистанція, уникнення місць скупчення людей, виконання справ просто неба, а не у приміщенні, наскільки це можливо", - сказав він. 

Нещодавно у Сполучених Штатах кількість пацієнтів, які померли від ускладнень нової недуги, перевищила чверть мільйона осіб, тоді як загалом SARS-CoV-2 "підхопили" понад 11 мільйонів громадян. 

У США та ЄС готуються до масових щеплень – вакцина від коронавірусу з'явиться на ринку до кінця року

У США та ЄС готуються до масових щеплень – вакцина від коронавірусу з'явиться на ринку до кінця року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація