У США представили законопроєкт про введення санкцій проти Китаю через пандемію коронавірусу

У США представили законопроєкт про введення санкцій проти Китаю через пандемію коронавірусу

Фото: Associated Press

Мова, зокрема, про заморожування активів, заборону на поїздки, анулювання віз тощо.

У США можуть ввести санкції проти Китаю за відмову співпрацювати із американськими фахівцями під час розслідування походження нової коронавірусної інфекції.

Законопроєкт "Про відповідальність з COVID-19", який надасть американському президентові відповідні повноваження, у вівторок, 12 травня, представили сенатори від Республіканської партії, пише The Hill.

"Замовчування істини на тлі спалаху коронавірусу Комуністичною партією Китаю не може безконтрольно продовжуватися, - заявив сенатор Роджер Вікер. - Цей законопроєкт дозволить президентові вжити відповідних заходів проти уряду Китаю, щоб запобігти подібним спалахам у майбутньому".

Сенатор запропонував Трампу протягом 60 днів запевнити Конгрес, що Китай надав повний звіт по виникненню COVID-19, закрив усі "мокрі ринки", а також звільнив прихильників демократії в Гонконзі, заарештованих після початку пандемії.

Законопроєкт дозволить президентові США ввести низку санкцій, що включають, зокрема, заморожування активів, заборону на поїздки, анулювання віз, а також обмеження на видачу кредитів китайським підприємствам американськими установами та заборону на лістинг китайських фірм на американських біржах.

Раніше Трамп заявляв, що "помилка" Китаю спричинила поширення пандемії COVID-19. 

Окрім того, державний секретар США Майк Помпео запевняв, що існує "величезна" кількість доказів того, що джерелом нового коронавірусу є Уханський інститут вірусології.

Раніше про це також говорив президент Сполучених Штатів. 

США проти Китаю: війна за коронавірус – Секретні матеріали

США проти Китаю: війна за коронавірус – Секретні матеріали

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація