У США оголосили про запуск пілотної програми з впровадження вакцини від коронавірусу

У США оголосили про запуск пілотної програми з впровадження вакцини від коронавірусу

Фото: Pexels

Вакцину компанії Pfizer потрібно транспортувати та зберігати при температурів -70 градусів за Цельсієм.

Американський фармацевтичний гігант Pfizer Inc оголосив про запуск у чотирьох штатах тестової програми з впровадження розробленої спільно з німецькою компанією BioNTech вакцини-кандидата від COVID-19.

Про це із посиланням на компанію повідомляє The Guardian.

У пілотному проєкті візьмуть участь Род-Айленд, Техас, Нью-Мексико та Теннессі, обрані через "відмінності в розмірі, різноманітність населення та інфраструктуру імунізації".

Завдяки експерименту компанія сподівається "вирішити проблеми розподілу, які виникають внаслідок необхідності зберігати вакцину в ультрахолодних умовах".

У Pfizer Inc наголосили, що попри пілотний проєкт вказані штати не отримають вакцину раніше за інших.  "Ми сподіваємося, що результати цього експериментального постачання вакцин стануть зразком для інших штатів США та міжнародних урядів, коли вони готуються до впровадження ефективних програм вакцинації від COVID-19", - додали в компанії. 

Зазначимо, що вакцину компанії Pfizer потрібно транспортувати та зберігати при температурів -70 градусів за Цельсієм.

Раніше Pfizer Inc спільно BioNTech заявили про проміжне успішне проходження третьої фази випробувань своєї вакцини від коронавірусу. Компанії переконують, що їхній кандидат показує понад 90% ефективності. Результати, кажуть, виявилися набагато кращими, ніж більшість експертів сподівалася.

Якщо Управління з контролю за продуктами та ліками США схвалить препарат, то він стане першою дозволеною до масового використання РНК-вакциною в історії. 

За словами американського президента Дональда Трампа, ця вакцина з'явиться в широкому доступі для всіх штатів, за винятком Нью-Йорка, у квітні 2021 року

США мають отримати вакцину від коронавірусу вже до кінця року

США мають отримати вакцину від коронавірусу вже до кінця року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація