У США кількість випадків зараження коронавірусом сягнула восьми мільйонів: яка ситуація в країні

У США кількість випадків зараження коронавірусом сягнула восьми мільйонів: яка ситуація в країні

Фото: Associated Press

Попередню мільйонну позначку в країні зареєстрували всього три тижні тому.

У п'ятницю, 16 жовтня, у США добовий приріст захворюваності на COVID-19 перевищив 62 тисячі. Таким чином загальна кількість випадків зараження в країні сягнула восьми мільйонів. 

Про це із посиланням на дані університету Джонса Гопкінса пише POLITICO.

Зазначається, що нову мільйонну позначку в країні зафіксували усього через три тижні після повідомлення про сім мільйонів випадків коронавірусу.

За даними експертів, хвороба у Штатах нині поширюється у тих темпах, за якими востаннє спостерігали у липні. Тоді в Америці заявили про абсолютний антирекорд від початку пандемії - понад 65 тисяч нових хворих за добу. 

Загалом на країну припадають понад 20% усіх інфікувань SARS-CoV-2 на планеті. Нова недуга забрала життя понад 217 тисяч американців.

У виданні наголошують, що збільшення активності у приміщенні, якому передували зміни погоди, скасування низки протиепідемічних обмежень, а також відновлення роботи навчальних закладів викликають занепокоєння. Фахівці побоюються, що як тільки сезон грипу набере обертів, ліжкомісць у деяких регіонах не вистачить на всіх пацієнтів. 

Тим часом президент США Дональд Трамп продовжує нехтувати використанням засобів індивідуального захисту. Так, цього тижня у вечірньому етері на телеканалі NBC він заявив, що "коронавірус виявляють і у тих, хто носить маски". Водночас його головний суперник на президентських виборах Джо Байден відмовився відповісти на запитання про те, чи зробив би він собі обов'язкову вакцину від COVID-19.

Нагадаємо, що на борту авіаносця USS "Теодор Рузвельт" (USS Theodore Roosevelt), де навесні був зафіксований сильний спалах коронавірусу, зареєстровані два нових випадки зараження COVID-19. 

Трамп і коронавірус: чи вплинула хвороба президента США на передвиборчу кампанію

Трамп і коронавірус: чи вплинула хвороба президента США на передвиборчу кампанію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація