У США фармацевт знищив 500 доз вакцини від коронавірусу і пояснив, чому

У США фармацевт знищив 500 доз вакцини від коронавірусу і пояснив, чому

Фото: Associated Press

Сума збитків становить від 8 до 11 тисяч доларів. 

Фармацевт з американського штату Вісконсин навмисно зіпсував 57 флаконів вакцини від COVID-19 компанії Moderna, яких вистачило б для щеплення 500 людей. 

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що 46-річний співробітник Advocate Aurora Health Стівен Бранденбург дві ночі поспіль навмисно діставав препарат із холодильника. При цьому він знав, що без дотримання температурного режиму вакцина втрачає ефективність впродовж 12 годин.

Медики встигли щепити вже неефективним препаратом 57 людей. Інші дози вони викинули. За даними правоохоронців, сума збитків становить від 8 до 11 тисяч доларів. 

Бранденбурга заарештували, він вже зізнався у скоєному та пояснив, що намагався знищити сотні доз вакцини від COVID-19, оскільки вважав їх небезпечними. На думку фармацевта, препарат здатний викликати мутацію в людській ДНК. У поліції наголосили на тому, що підозрюваний є прихильником теорії змови.

Зазначається, що одним із найпопулярніших фейків про нову вакцину є твердження про те, що вона нібито здатна впливати на ДНК людської клітини. Експерти ж пояснюють: препарат містить фрагмент генетичного матеріалу вірусу РНК, який, однак, не впливає на ДНК. Він лише надає організму інструкції для "ідентифікації спайкового білка на поверхні коронавірусу та створення імунної відповіді".

Відомо, що дружина Бранденбурга подала на розлучення у червні цього року, у пари є двоє маленьких дітей. Жінка розповіла слідству, що 6 грудня чоловік приїхав до її будинку із двома місячними запасами їжі, заявивши, що "світ руйнується". Він стверджував, що уряд планував кібератаки і збирався вимкнути електромережу. Суд тимчасово заборонив Бранденбургу залишатися з дітьми. 

Нагадаємо, що в уряді США розглядають можливість введення частині населення лише половинної дози ін'єкцій препаратом від COVID-19 компанії Moderna. 

У США кампанія з масової вакцинації від COVID-19 стартувала 14 грудня

Відтоді в країні повідомили про декілька випадків алергічної реакції на щеплення розробкою компаній Pfizer та BioNTech, три із них відбулися на Алясці.

Так, одну із медпрацівниць регіональної лікарні Бартлетта (BRH) в місті Джуно госпіталізували за десять хвилин після щеплення "із ознаками анафілактичної реакції", зокрема "з посиленим серцебиттям, задишкою, а також шкірними висипаннями та почервонінням". Ще одного медпрацівника госпіталізували у Нью-Йорку

Наприкінці грудня у США також зафіксували першу важку алергічну реакцію на вакцину Moderna.

Британський уряд покладає сподівання на ще одну вакцину від коронавірусу

Британський уряд покладає сподівання на ще одну вакцину від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація