Проблем з доплатами медикам "практично вже нема" - голова профільного парламентського комітету

Проблем з доплатами медикам "практично вже нема" - голова профільного парламентського комітету

Радуцький наголосив, що 300% надбавка лікарям, яка була введена ще від травня, виплачується.

В Україні з початку пандемії коронавірусу захворіли 17 тис. медичних працівників.  За страховкою звернулись понад 700. З них двом встановили третю групу інвалідності.

Про це заявив нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 8 жовтня, де обговорювали проведення місцевих виборів в Україні в умовах пандемії та збільшення кількість хворих на COVID-19. 

"Сьогодні за страхуванням до МСЕКів звернулось 732 особи, медичних працівника, не тількі лікарі, з яких вже перші люди почали отримувати (виплати - Ред.). Ми кажемо, якщо людина внаслідок COVID-19 отримала інвалідність, вона отримують страховку по інвалідності або, якщо загинула, отримує родина", - зазначив він.

 Також Радуцький наголосив, що 300% надбавка лікарям, яка була введена ще від травня, виплачується.

"Були проблеми 2-3 місяці, були затримки. Є проблеми, в Хмельницький особисто літав, з цією проблемою розбирались. Місцеве управління охорони здоров'я неправильно розрахувало гроші, які прийшли від НСЗУ. Гроші були виділені з центру. На місцях були такі проблеми, сьогодні їх практично вже нема", - резюмував він.

Нардеп від "Слуги народу" прокоментував страхування лікарів, хворих на коронавірус

Нардеп від "Слуги народу" прокоментував страхування лікарів, хворих на коронавірус

Тим часом, медики у платіжках за вересень так і не побачили анонсованих  доплат.  Медичні  функціонери заспокоюють — гроші є  і невдовзі  всі медичні  працівники  отримають додаткове. 

Нагадаємо, що цьогоріч зарплата лікаря мала б становити понад  27 тисяч гривень. Так гарантує  закон. Згідно з ним, на медицину мали б виділяти 5% ВВП. На наступний рік проєктом держбюджету передбачено більш ніж 3%. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація