У Швейцарії через п'ять днів після щеплення від коронавірусу помер літній чоловік

У Швейцарії через п'ять днів після щеплення від коронавірусу помер літній чоловік

Через кілька днів після введення препарату у чоловіка погіршився стан здоров'я.

У швейцарській кантоні Люцерн у будинку для літніх людюй помер чоловік, який за п'ять днів до цього вакцинувався від коронавірусу.

Це перший летальний випадок, пов'язаний з вакциною від COVID-19, повідомляє DW.

Чоловікові зробили щеплення препаратом переддень Різдва, розробленою німецькою компанією BioNTech і американської Pfizer. Фахівці проводили кампанію з вакцинації у будинку для літніх людей. Препарат вводили всім (за одним винятком) мешканцям одного з житлових блоків установи. Перед щепленням з домашнім лікарем, відповідальним за здоров'я постояльця, який страждав від деменції, не зв'язувалися.

Вже через два дні пенсіонер поскаржився на болі в уретрі і животі. Згодом у нього впав тиск і підвищився пульс. А вже 29 грудня стан здоров'я пацієнта сильно погіршився, після чого той помер.

За словами сімейного лікаря, раніше його пацієнту вже робили щеплення від грипу, на яке він також відреагував погано. Після цього випадку вакцинації вирішили більше не проводити.

Офіційного підтвердження зв'язку щеплення і летального результату поки немає. Як повідомляє видання Der Zeitpunkt зазначає, що цей випадок ще не підтверджує можливий зв'язок між щепленням і смертю. Точну причину смерті фахівці повідомлять після розтину тіла.

Відповідальні за вакцинацію органи швейцарського охорони здоров'я поки не дали коментар з цього приводу.

Як повідомлялося, Велика Британія першою у світі схвалила вакцину, розроблену фармкомпанією AstraZeneca і Оксфордським університетом. Її планують почати застосовувати на початку січня. 

У Євросоюзі стартувала масова вакцинація: як країни готуються до вирішальної боротьби з інфекцією

У Євросоюзі стартувала масова вакцинація: як країни готуються до вирішальної боротьби з інфекцією

Повʼязані теми:

Наступна публікація