У санаторії в Бердянську зафіксували спалах коронавірусу: захворіло шість відпочивальників

У санаторії в Бердянську зафіксували спалах коронавірусу: захворіло шість відпочивальників

Фото: Associated Press

Пацієнти і медичні працівники санаторію "Арктика" пройдуть ПЛР-тестування,

У бердянському санаторії "Арктика" виявили спалах коронавірусу: COVID-19 підхопили шість відпочивальників.

Про це розповів в.о. директора Обласного лабораторного центру МОЗ Роман Терехов, повідомила пресслужба Запорізької ОДА.

За його словами, область відповідає усім вимогам впровадження адаптивного карантину, але фіксуються локальні випадки. Він зауважує, що упродовж 11-15 липня захворіло дев’ять медиків.

Аби запобігти поширенню хвороби, вирішено запровадити додаткові обмежувальні заходи. Крім того, заплановано провести скринінг на СОVID-19 медичних працівників закладів охорони здоров’я міста і оздоровчих закладів, з лікуванням або роботою в яких пов’язані зареєстровані випадки захворювання.

Також усі пацієнти і медичні працівники санаторію "Арктика" пройдуть ПЛР-тестування, а медичних працівників оздоровчих закладів обстежитуватимуть на коронавірус методом ІФА. 

Зазначається, якщо виникне необхідність, то будуть вжиті необхідні заходи щодо припинення приймання відпочивальників до зазначеного санаторію на 14 діб від моменту ізоляції останнього хворого для проведення всіх необхідних протиепідемічних заходів.

Як повідомлялося, до курорту Рибаківка у Миколаївській області, де виявили спалах короновірусу, сьогодні має приїхати інспекція з Держспоживслужби. У селищі виявили 15 інфікованих коронавірусом. П‘ять хворих перебувають в інфекційній лікарні, одна людина у важкому стані. Контактних осіб може бути багато, адже серед недужих є працівники кафе та магазинів. Заклади, в яких вони працювали - нині на карантині.

На курорті Рибаківка, де виявили спалах коронавірусу, люди ігнорують застереження медиків

На курорті Рибаківка, де виявили спалах коронавірусу, люди ігнорують застереження медиків

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація