У Росії кількість випадків коронавірусу перевалила за 370 тисяч: недуга забрала 3 968 життів

У Росії кількість випадків коронавірусу перевалила за 370 тисяч: недуга забрала 3 968 життів

Фото: Associated Press

У Москві в середу від ускладнень COVID-19 помер 71 пацієнт.

У середу, 27 травня, у Росії новий тип коронавірусу COVID-19 підтвердили у 8 338 людей. 

Впродовж доби від ускладнень захворювання помер 161 пацієнт. Про це свідчать дані порталу Worldometer, який в режимі онлайн збирає статистику з усього світу. 

Загалом від початку спалаху на території РФ SARS-CoV-2 заразилися 370 680 осіб. 3 968 із них померли від ускладнень, тоді як понад 142 тисячі інфікованих одужали та виписалися з медзакладів. 

Водночас, за даними "Интерфакс", впродовж середи лише у Москві із пневмонією та COVID-19 помер 71 пацієнт. Кількість летальних випадків нового коронавірусу в російській столиці зросла до 2 254. А загалом інфікувалися 171 443 москвичів. 

А тим часом у Міністерстві охорони здоров'я Росії заявили, що не рекомендують додавати до статистики хворих на SARS-CoV-2 у легкій формі. 

"У випадку виявлення вірусу за відсутності скарг, об'єктивної і додаткової інформації, даний стан варто розцінювати як носіння вірусу. Такі випадки до статистики захворюваності й смертності не додаються", - йдеться в рекомендаціях МОЗ РФ.

В антирейтингу найбільш уражених пандемією COVID-19 країн Росія перебуває на третьому місці. Її випереджають Бразилія (411,8 тис. хворих) та США (1,7 млн хворих).

Раніше повідомлялося, що у Росії від ускладнень нової коронавірусної інфекції помер 101 медичний працівник. Однак, самі лікарі вважають, що справжня цифра значно вища.

Чому в РФ настільки низький рівень смертності від коронавірусу і чи можливо це - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація