У пологовому Івано-Франківська розгорнули ліжка для хворих на COVID-19

У пологовому Івано-Франківська розгорнули ліжка для хворих на COVID-19

Фото: УНІАН

Акушери-гінекологи можуть залишитися без роботи.

В Івано-Франківську збільшили кількість лікарняних місць для хворих на COVID-19, розгорнувши 80 ліжок у перинатальному центрі. Відповідно, у відділенні оперативної гінекології і у відділенні консервативної гінекології згорнули по 40 місць. Усіх пацієнтів перевели, а декотрих виписали. Про це повідомив директор закладу Сергій Стефанко на оперативній нараді, передає місцеве видання "Курс".

За його словами, працівники перинатального центру укладають контракти з відділом кадрів Центральної міської клінічної лікарні, щоб продовжити працювати з хворими на COVID-19.

"Планується сформувати 4 бригади, в які будуть входити терапевти, анестезіологи, середній медичний персонал і молодший і решта допоміжний персонал – водії, сестри-господині і ті, що працюють на приймальному відділенні", – розповів директор закладу.

За його словами, хворих направлятимуть на лікування у перинатальний центр після обстеження у ЦМКЛ. Проте є проблеми з персоналом.

"Люди зголосилися у п’ятницю, а у понеділок прийшли – передумали. Одні відмовилися – шукаємо інших. Ті, хто перехворів на COVID-19, з охотою йдуть на роботу, ті, що не перехворіли, ще вагаються-радяться. І є проблема з акушерами-гінекологами, бо вони відповідно до нинішніх вимог не можуть бути задіяні, вони підуть у простій", – каже Сергій Стефанко.

Він припускає, що, можливо, ці лікарі будуть мінятися з тими, хто зараз працює в акушерському корпусі.

Так само є проблема з персоналом і в Міській дитячій лікарні, де зараз для хворих з COVID-19 розгортають 30 лікарняних ліжок.

"Якщо медсестри і молодші медичні працівники погоджуються лікувати хворих з COVID-19, то педіатри ставляться із застереженням", – повідомила заступник директора Міської дитячої лікарні Людмила Вітовська.

Як повідомила начальниця міського управління охорони здоров’я Марія Бойко, станом на 2 листопада у МОЗ подали інформацію, що для хворих з коронавірусом розгорнуто 270 ліжок у Центральній міській клінічній лікарні і 150 ліжок у Міській клінічній лікарні №1.

Додатково розгорнули 40 ліжок у ЦМКЛ та 20 – у МКЛ №1. Загалом до кінця тижня планують збільшити кількість лікарняних ліжок в Івано-Франківську до 550.

У перинатальному центрі згодом планують розгорнути 120 ліжок. Якщо кількість хворих буде збільшуватися, то розгорнуть ще одне відділення у дитячій лікарні та прийматимуть хворих в університетську клініку. В останню чергу будуть розгортати ліжка у поліклініках.

Між тим, минулого тижня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що для хворих з коронавірусом підготували один з корпусів пологового будинку, бо міські лікарні заповнені. Згодом вирішили відкрити відділення для хворих з COVID-19 у дитячій лікарні.

Нагадаємо, у вівторок, 3 листопада, в Україні зафіксували одразу два рекорди коронавірусу - 8 899 нових випадків COVID-19 та 5 100 людей, які одужали Жертвами недуги за добу стали 157 осіб (усього — 7 532).

Повʼязані теми:

Наступна публікація