У Південній Кореї зафіксували нові випадки коронавірусу, серед яких смертельні

У Південній Кореї зафіксували нові випадки коронавірусу, серед яких смертельні

Фото: Associated Press

Ще двоє людей померли від ускладнень COVID-19.

У суботу, 2 травня, Південна Корея повідомила про шість нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Також за добу ще двоє людей померли від ускладнень захворювання. Про це із посиланням на Корейські центри контролю та профілактики захворювань повідомляє CNBC.

Загалом від початку спалаху на нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіли 10 780 людей. 250 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як понад вісім із половиною тисяч осіб одужали та виписалися з медзакладів. 

У понеділок прем'єрміністр країни Чон Се Гюн доручив урядовцям підготувати план заходів щодо забезпечення санітарії та дотримання дистанції між учнями у школах. Відкрити навчальні заклади в уряді планують вже на початку травня. 

Як повідомлялося, на тлі зменшення нових випадків COVID-19, у Південній Кореї почали послаблювати карантинні обмеження. Переглянули, зокрема, вимогу про закриття церков, спортзалів та барів. Водночас, школярі в країні поки що продовжують навчатися дистанційно.

Минулого тижня Чон Се Гюн попросив громадян залишатися пильними, а також доручив чиновникам розробити нові "делікатні антивірусні заходи", аби стримувати ризик передачі COVID-19 у період, коли збільшується соціальна та економічна активність населення. 

Як повідомлялося, у Південній Кореї вчені виявили 38 антитіл, які можуть нейтралізувати коронавірус. Раніше корейські вчені заявили, що виявили нову властивість у коронавірусу COVID-19. Виявилося, що він може "оживати" у пацієнтів, які вже вилікувалися. 

Спалах почався у місті Тегу, де підтвердили близько 8 тисяч випадків коронавірусу. Влада стверджує, що “суперпоширювачем” інфекції територією країни стала членкиня "Церкви Ісуса Шінчонджі". Що про це відомо – читайте у матеріалі ТСН.ua.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн, нині ж у світі за кількістю інфікованих вона на 36-му місці. Уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація