У Південній Кореї зафіксували найвищий від березня добовий приріст заражень коронавірусом

У Південній Кореї зафіксували найвищий від березня добовий приріст заражень коронавірусом

Фото: Associated Press

Міністр охорони здоров'я країни заявив про стрімке поширення інфекції серед молоді.

У четвер, 26 листопада, Південна Корея повідомила про 583 нові випадки зараження COVID-19, що є найвищим добовим приростом в країні від 6 березня. 

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що 553 випадки були передані шляхом місцевого зараження, і майже 73% з них зафіксували в Сеулі. Загальна кількість заражень у Південній Кореї сягає 32 318 випадків, 515 з яких - летальні.

Нагадаємо, що у березні уряд винуватив у спалаху нової інфекції членкиню "Церкви Ісуса Шінчонджі", через що наполягав на обмеженні масових церковних зібрань. Нині ж в країні борються одразу з кількома додатковими шляхами передавання коронавірусу. 

Так, військовослужбовцям заборонили йти у десятиденну відпустку після низки спалахів на військових об'єктах. Зокрема, SARS-CoV-2 виявили у 60 новобранців, які розпочали 18-місячну національну службу в таборі в Йончхоні біля кордону з Північною Кореєю.

Тим часом міністр охорони здоров'я Пак Нин Ху заявив про стрімке поширення інфекції серед молоді. Через це студентам напередодні загальнонаціональних іспитів 3 грудня заборонили відвідувати додаткові заняття та брати індивідуальні уроки.

Експерти ж стверджують, що уряд занадто швидко пом'якшив заходи соціального дистанціювання після завершення другої хвилі пандемії.

"Послаблення було здійснено через економічні занепокоєння та зростаючу втому, але це було передчасно і засіяло зерна самозаспокоєння серед громадськості", - вважає корейський спеціаліст з інфекційних захворювань Кім Ву Джу.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн. Вважають, що уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

План вакцинації в Австрії та послаблення карантину у Франції: як Європа бореться з коронавірусом

План вакцинації в Австрії та послаблення карантину у Франції: як Європа бореться з коронавірусом

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація