У Південній Кореї понад три сотні випадків коронавірусу пов'язують одразу з двома осередками спалаху

У Південній Кореї понад три сотні випадків коронавірусу пов'язують одразу з двома осередками спалаху

Фото: Associated Press

Зі спалахом у центрі дистрибуції в Пучхоні пов'язують щонайменше 102 випадки інфікування.

У суботу, 30 травня, Південна Корея повідомила про 39 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Більшість заражених пов'язують із центром дистрибуції в Пучхоні, що на заході від Сеулу. Про це повідомляє АР.

В уряді розкритикували компанію за те, що вона не дотримувалася заходів безпеки. Так, сліди вірусу виявили на ноутбуках, клавіатурах та іншому обладнанні, яке належить співробітникам центру. Зі спалахом пов'язують щонайменше 102 випадки інфікування. Також нині триває перевірка у центрах дистрибуції по всій країні. 

Як повідомлялося, на тлі побоювань нового спалаху коронавірусу у Південній Кореї знову зачинилася 251 школа. Окрім того, в Сеулі закрили парки та музеї, а компанії попросили по можливості перейти на дистанційний режим роботи. Людям знову рекомендують уникати масових зборів. 

Нещодавно у Сеулі також зафіксували новий спалах COVID-19 серед відвідувачів нічних клубів. Із ним пов'язують вже щонайменше 266 випадків зараження коронавірусом.

Минулого тижня уряд країни розпочав поетапне відкриття шкіл. Так, цієї середи двері навчальних закладів відкрилися для приблизно двох мільйонів дітей, зокрема й дошкільного віку.

Загалом від початку спалаху на нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіла 11 441 людина. 269 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як понад десять тисяч осіб одужали та виписалися з медзакладів.

Перший спалах почався у місті Тегу, де підтвердили близько 8 тисяч випадків коронавірусу. Влада стверджує, що “суперпоширювачем” інфекції територією країни стала членкиня "Церкви Ісуса Шінчонджі". Що про це відомо - читайте у матеріалі ТСН.ua.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн. Уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація