У Південній Кореї четверта хвиля COVID: фіксують рекордні цифри зараження

У Південній Кореї четверта хвиля COVID: фіксують рекордні цифри зараження

Фото: Associated Press

Протягом минулої доби зафіксовано 1 275 випадків зараження COVID-19 - це максимум.

У Південній Кореї фіксують зростання захворюваності на коронавірус: за минулу добу, 7 липня, виявили рекордну кількість хворих від початку пандемії.

Про це повідомляє агентство Kyodo.

Протягом минулої доби зафіксовано 1 275 випадків зараження COVID-19. Попередній максимум був зафіксований в грудні 2020 року - це 1 240 інфікованих. В Мінохорони здоров'я вважають, що динаміка збережеться щонайменше до початку серпня. 

Зазначається, що понад 80% нових хворих на коронавірус - це мешканці Сеула та столичної провінції Кенга. Спалахи інфекції були в тих місцях, які частіше відвідує молодь. Зокрема, це ресторан в сеульському районі Мапо і приватні навчальні центри з вивчення англійської мови. Там підтверджено 326 випадків, з них у дев'яти осіб - Дельта-штам. 

Саме тому у цих регіонах посилили карантинні обмеження - поки до 14 липня. Зокрема, не можна збиратися в одному місці понад чотирьох особам. Ресторани і кафе працюють лише до 22:00. Крім того, після цієї години не можна вживаи спиртні напої на вулиці. Порушення може обернутися штрафом у 100 тисяч вон - це 88 доларів. 

Через погіршення епідеміологічної ситуації президент республіки Мун Чже Ін схвильований четвертою хвилею COVID-19. Він доручив посилити нагляд за дотриманням заходів щодо соціальної дистанції. Зокрема, а допомогою мобілізації поліцейських і військових.

До слова, у Південній Кореї перші щеплення отримали понад 30% населення - це близько 15,4 млн осіб. Повністю щеплено близько 10,5% населення. Людей вакцинують препаратами від AstraZeneca, Pfizer і Moderna, яких необхідно дві дози, а також Janssen - її колють один раз. 

Як повідомлялося, у Тунісі зафіксували рекордну кількість інфікованих коронавірусом та смертей від ускладнень COVID-19. Протягом минулої доби в країні виявили 9823 нових випадків коронавірусу, а також 134 летальні випадки. Зазначається, що це щоденний рекорд від початку пандемії в Тунісі. Загалом в країні зафіксовано 465 тисяч інфікувань та понад 15,7 тис. смертей.

Новини світу: Німеччина відкрила кордони для українців, щеплених проти коронавірусу

Новини світу: Німеччина відкрила кордони для українців, щеплених проти коронавірусу

Повʼязані теми:

Наступна публікація