У перехворілих на коронавірус антитіла зберігаються понад дев'ять місяців

У перехворілих на коронавірус антитіла зберігаються понад дев'ять місяців

Фото: Associated Press

Раніше науковці заявляли про термін у шість місяців.

У більшості інфікованих коронавірусом, яким вдалося побороти недугу, утворені в організмі антитіла зберігаються понад дев’ять місяців.

Про це свідчать результати дослідження Дунайського приватного університету в австрійскому Кремс-на-дер-Донау, пише Укрінформ.

У межах дослідження медичний факультет вишу вивчає поширення COVID-19 серед населення та імунітет у людей. У жовтні науковці презентували дослідження, у якому заявили про те, що антитіла залишаються у пацієнтів понад дев'ять місяців, а не шість, як вважалося раніше. 

Протягом 11-12 грудня було протестовано 152 мешканці Нижньої Австрії, які вилікувалися COVID-19. Виявилося, що у понад 83% інфікованих у крові досі залишалися антитіла.

"Більшість учасників були інфіковані у березні та квітні. У майже 84% тих, хто захворів у березні, антитіла все ще можна було виявити. Якщо враховувати усі періоди зараження, то рівень тих, у кого антитіла все ще могли бути виявлені, становив понад 83%", - повідомив науковий директор університету Роберт Вагнер.

Як повідомлялося, раніше японські дослідники виявили, що люди з COVID-19 мають антитіла щонайменше півроку після зараження. Дослідження провели в міському університеті Йокогами. У ньому взяли участь 376 людей віком від 20 до 70 років, які були заражені коронавірусом у період від лютого до травня. Найбільш сильні антитіла до коронавірусу виявили у людей, які перебували у важкому стані. 

В Україні запровадили тестування на антитіла до коронавірусу: кого тестуватимуть безкоштовно

В Україні запровадили тестування на антитіла до коронавірусу: кого тестуватимуть безкоштовно

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація