У ПАР активізувався новий штам коронавірусу, а кількість заражень перевалила за мільйон

У ПАР активізувався новий штам коронавірусу, а кількість заражень перевалила за мільйон

Фото: Associated Press

Новий варіант коронавірусу "501.V2" швидко став домінуючим у багатьох регіонах країни.

Після виявлення нового штаму COVID-19 у Південно-Африканській Республіці кількість випадків захворювання на коронавірус перевалила за мільйон. 

Про це повідомляє The Associated Press.

Від початку пандемії у ПАР із населенням 60 мільйонів осіб на COVID-19 захворіла 1 004 431 людина. З них 26 735 пацієнтів померли від ускладнень інфекції. Показник інцидентності (кількість хворих на 100 тис. осіб) у ПАР за останні два тижні майже подвоїлася з 10,24 до 19,86. Зріс також і показник смертності.

Зазначається, що новий варіант SARS-CoV-2 "501.V2" є більш заразним за попередників. На думку експертів, він швидко став домінуючим у багатьох регіонах країни, зокрема в прибережних провінціях Західний Кейп, Східний Кейп і Квазулу-Наталь.

Очікується, що президент ПАР Сиріл Рамафоса, який скликав екстрене засідання Національної ради з боротьби з коронавірусом, незабаром посилить карантинні обмеження. 

Водночас масова вакцинація від коронавірусу в Південній Африці досі не розпочалася. За словами Рамафоси, у перші місяці 2021 року щеплення отримають 10% громадян.

"Ми не безпорадні перед цим варіантом, - сказав фахівець з інфекційних захворювань доктор Річард Лесселлс. - Ми можемо змінити свою поведінку, щоб у вірусу було менше можливостей для поширення". За словами експерта, "дуже важливо" уникати контактів з іншими людьми в закритих приміщеннях.

"Мільйон випадків - серйозна віха, але справжня кількість випадків і смертей майже напевно набагато вища, - додав Лесселлс. - Ми спостерігали швидке поширення нового варіанту".

Як повідомлялося, на території Великої Британії заявили про новий штам COVID-19, який знайшли у двох приїжджих із ПАР. "Цей новий варіант викликає велике занепокоєння, оскільки він ще більш заразний, і, схоже, мутував далі, ніж новий варіант, який був виявлений у Великій Британії", - заявив міністр охорони здоров'я Метт Генкок. 

Новий штам: чому Європа так налякалася та припинила авіасполучення з Британією

Новий штам: чому Європа так налякалася та припинила авіасполучення з Британією

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація