У Нью-Йорку повідомили про добовий антирекорд смертності від коронавірусу

У Нью-Йорку повідомили про добовий антирекорд смертності від коронавірусу

Фото: Associated Press

У штаті від ускладнень COVID-19 померли 5 489 пацієнтів.

У вівторок, 7 квітня, в американському штаті Нью-Йорк зафіксували ще 731 летальний випадок нового типу коронавірусу COVID-19.

Це найвищий добовий приріст смертності від початку пандемії, повідомляє The Gardian із посиланням на губернатора Ендрю Куомо.

Посадовець попросив мешканців бути терплячими та захищати своє оточення від зараження коронавірусом. За його словами, коли ситуація в штаті покращиться, наразі невідомо, проте в останні три дні кількість нових шпиталізованих зменшується. 

Куомо наголосив на тому, що мешканцям штату необхідно уникати великих поховань.

"Норми соціального дистанціювання - це не просте "будь ласка". Це правила. Я розумію, але минуло лише 37 днів, - сказав Куомо. - Зараз не час великих релігійних зібрань. Ви нікому не робите послугу, коли погіршуєте ситуацію та заражаєте більше людей. Наша поведінка впливає на кількість випадків".

Як повідомлялося, у Нью-Йорку коронавірус забрав більше життів, ніж теракт 11 вересня.

Від початку спалаху в штаті на COVID-19 захворіли 142 тисячі людей. 5 489 з них загинули від ускладнень нового типу коронавірусу, тоді як понад 122 тисячі пацієнтів одужали та виписалися з медзакладів. 

Раніше у зоопарку Нью-Йорка на коронавірус захворіла 4-річна малайська тигриця.

45 пересувних моргів на вулицях фінансової столиці світу - Нью-Йорк перетворився на другий Ухань

45 пересувних моргів на вулицях фінансової столиці світу - Нью-Йорк перетворився на другий Ухань

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація