Німеччина у перший день різдвяного локдауну заявила про рекордну смертність від коронавірусу: статистика

Німеччина у перший день різдвяного локдауну заявила про рекордну смертність від коронавірусу: статистика

Фото: Associated Press

У Німеччині показник смертей від COVID-19 вже 11 днів поспіль перевищує чотири сотні.

У перший день дії загальнонаціонального локдауну Німеччина повідомила про 952 пов'язані з COVID-19 летальні випадки. Це найвищий добовий приріст смертей в країні від початку пандемії. 

Про це у середу, 16 грудня, пише The Guardian.

Цифра є завищеною, оскільки Саксонія, одна з федеральних земель, які найбільше постраждали від другої хвилі коронавірусу, додала до статистики дані за понеділок, коли зареєструвала 153 смерті. Однак навіть без врахування цього показника кількість залишається рекордною.

Востаннє про пік смертності країна повідомляла минулого тижня, коли добова кількість летальний випадків сягнула 598. Зазначається, що в Німеччині показник смертей від COVID-19 вже 11 днів поспіль перевищує чотири сотні.

Тим часом Інститут Роберта Коха у середу, 16 січня, повідомив про 27 728 нових випадків зараження коронавірусом, що на 33% більше, аніж у цей же день минулого тижня. 

Загалом від початку пандемії SARS-CoV-2 "підхопили" 1 384 644 німців. З них 23 844 пацієнти померли від ускладнень захворювання, тоді як ще понад мільйон осіб одужали.

Нагадаємо, що від середи у Німеччині всі школи перейшли на дистанційне навчання, а дитячі садочки, за деякими винятками, припинили роботу. Закрилися також усі заклади, за винятком продуктових магазинів, аптек та інших крамниць із товарами першої необхідності.

Водночас продовжити роботу дозволили продавцям різдвяних ялинок, а книгарні можуть пропонувати послугу "натисни і забери". 

Пом'якшення карантинних обмежень очікують у період від 24 до 26 грудня, коли рідні зможуть зібратися у колі з чотирьох людей, включно з дітьми від 14 років. Загалом "різдвяний локдаун" діятиме щонайменше до 10 січня. Його можуть продовжити, якщо рівень зараження не знизиться.

Раніше канцлерка Ангела Меркель заявила, що у Німеччині ситуація з коронавірусом може стабілізуватися не раніше від осені 2021 року. Тоді ж країна, імовірно, зможе повернутися до "нормального життя". 

Локдауни в Європі: суворі обмеження набули чинності сьогодні у Німеччині

Локдауни в Європі: суворі обмеження набули чинності сьогодні у Німеччині

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація