У Німеччині почали безкоштовне тестування на коронавірус під час повернення до країни

У Німеччині почали безкоштовне тестування на коронавірус під час повернення до країни

Фото: Associated Press

Усі витрати в підсумку бере на себе держава.

Жителі Німеччини від суботи, 1 серпня, під час повернення з інших країн можуть добровільно пройти безкоштовний тест на коронавірус протягом 72 годин після прибуття.

Тест можуть здати усі охочі, зокрема й ті, які не мають ознак інфікування коронавірусом, повідомляє інформагенція dpa.

Міністр охорони здоров'я країни Єнс Шпан підписав відповідне розпорядження. Тест на коронавірус можна здати як у аеропортах, так і у різноманітних закладах охорони здоров'я та в кабінетах лікарів.

Німецька держава в підсумку бере на себе усі витрати на ці тестування, компенсуючи відповідні кошти касам медичного страхування. Це рішення ухвалили як крок на випередження, аби не допустити спалаху поширення коронавірусу в період закінчення шкільних канікул, коли багато людей повертаються до Німеччини з відпочинку в інших країнах.

Тим часом до осіб, які повертаються із регіонів або країн із підвищеним ризиком зараження, застосовуються суворіші правила. В ЄС до таких нині належать Люксембург і три іспанські регіони - Арагон, Каталонія та Наварра. Усі, хто повертається із зон ризику, повинні повідомити про це місцевий відділ охорони здоров'я та піти на 14-денну самоізоляцію. Також такі особи можуть здати тест на коронавірус упродовж 48 годин до приїзду до Німеччини або вже у країні протягом 72 годин. У разі негативного результату особа має право припинити самоізоляцію.

Нагадаємо, від 25 липня, у перших аеропортах Німеччини (Мюнхена, Дюссельдорфа, Кельна та Дортмунда) почали проводити безкоштовне тестування на коронавірус серед пасажирів, що повертаються з країн із підвищеним ризиком зараження. Найближчим часом до цієї ініціативи також приєднаються аеропорти Берліна та інших міст. Незабаром безкоштовне тестування на коронавірус для жителів Німеччини, що повертаються з країн із підвищеним ризиком зараження, стане обов'язковим. Відповідне розпорядження Шпана повинне набути чинності упродовж наступного тижня.

Спалах COVID-19 у Німеччині: серед захворілих працівників ферми в Баварії є українці

Спалах COVID-19 у Німеччині: серед захворілих працівників ферми в Баварії є українці

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація