У Німеччині кількість жертв коронавірусу сягнула 40 тисяч: яка ситуація в країні

У Німеччині кількість жертв коронавірусу сягнула 40 тисяч: яка ситуація в країні

Фото: Associated Press

Загалом у Німеччині за весь час пандемії коронавірусу заразилися майже два мільйони людей.

У Німеччині за останню добу підтвердили 465 пов'язаних із COVID-19 летальних випадків, а загальна кількість людей, які померли від ускладнень коронавірусної інфекції, сягнула 40 343.

Про це в неділю, 10 січня, із посиланням на Інститут імені Роберта Коха (RKI) інформує агентство новин dpa.

За минулі 24 години виявлено 16 946 нових випадків зараження вірусом SARS-CoV-2. Зазначимо, що дані, які RKI публікує в неділю, зазвичай нижчі, бо у вихідні в Німеччині роблять менше тестів і не всі міністерства охорони здоров'я федеральних земель повідомляють в ці дні добову статистику кількості заражень.

Крім того, наразі є затримки аналізу даних про коронавірус в ФРН і їхньої передачі через період святкування Різдва і новорічних свят.

Загалом у Німеччині за весь час пандемії коронавірусу заразилися, за офіційними даними, вже 1 908 527 осіб, з них майже 1 525 300 - одужали. Рівень зараження в середньому по країні зараз становить 162,2 випадка на 100 тисяч населення протягом семи днів.

Найбільший показник був зафіксований 22 грудня (197,6 випадка). При цьому епідемічна ситуація у ФРН дуже відрізняється в залежності від регіону. Якщо в Саксонії і Тюрингії фіксують найвищі показники (269,8 і 232,4 випадки на сто тисяч людей відповідно), то в Бремені цей показник становить близько 74.

Тижневий індекс репродукції коронавірусу (R) 10 січня виріс до 1,16. Це означає, що кожні 100 інфікованих в середньому заражають по 116 людей.

Нагадаємо, що в Німеччині у наступні тижні може початися найважча фаза пандемії коронавірусу. Вже нині медики у багатьох лікарнях працюють на межі можливостей і медична система ФРН може не витримати зростання кількості хворих. Про це заявила канцлерка країни Ангела Меркель. 

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

Переломний момент пандемії коронавірусу: ВООЗ закликає посилити карантинні заходи у світі

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація