У МВС планують тренувати собак для виявлення заражених коронавірусом

У МВС планують тренувати собак для виявлення заражених коронавірусом

Фото: УНІАН

Заступниця Авакова каже, що кінологічні служби вже давно працюють у правоохоронній системі.

В Україні можуть залучити службових собак для виявлення осіб з ознаками коронавірусу. Таку практику вже почали використовувати у Європі.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Як зазначається, уперше метод із залученням собак-нюхачів почали використовувати у Фінляндії наприкінці вересня. Там спеціалісти навчили псів виявляти запах вірусу в зразках поту, зібраних на серветках пасажирів авіарейсів.

Зокрема, в аеропорту Гельсінкі пси за 10 секунд можуть виявити хворого. Після цього пасажиру пропонується зробити безкоштовний тест на коронавірус у медичному центрі летовища.

Також вже почали тренування псів у Великій Британії і Франції.

"COVID-19 є глобальним викликом, що вимагає нових та інноваційних підходів. Використання собак виявити COVID-19 - це справді новаторська ініціатива... Для нас досвід ЄС у цій сфері є дуже важливим. Використання службових собак для різних цілей правоохоронної системи вже давно не новина. Кінологічні служби працюють і в Національній поліції, і в державній прикордонній службі, і в Національній гвардії", – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Нагадаємо, у селі Підволочиськ Тернопільської області з районної лікарні втік пацієнт із COVID-19. Чоловік пролікувався два дні і зник з медзакладу. Його шукали правоохоронці. Поліціянтам вдалось знайти чоловіка і викликали швидку, яка доправила його назад у медзаклад.  

Статистика коронавірусу б'є всі попередні антирекорди – понад 4 тисячі випадків захворювань

Статистика коронавірусу б'є всі попередні антирекорди – понад 4 тисячі випадків захворювань

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація