У МОЗ спрогнозували дати піку захворюваності на коронавірус і його закінчення в Україні

У МОЗ спрогнозували дати піку захворюваності на коронавірус і його закінчення в Україні

Фото: Associated Press

Тритижневий локдаун в Україні зменшить кількість заражень коронавірусом, вважає Ігор Кузин.

Пік заражень на коронавірус в Україні очікують від середини січня до середини лютого. Тенденція до зниження інфікування COVID-19 може початися наприкінці лютого 2021 року.

Про це сказав в.о. очільника Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин в інтерв'ю виданню "Ліга.Life".  

"Розрахунки показують, що пікові періоди захворюваності припадуть на середину січня і триватимуть десь до середини лютого. За різними математичними моделями, міжнародними зокрема, природній спад захворюваності на коронавірусну хворобу очікується не раніше лютого 2021 року", - заявив він.

З його слів, зважаючи на щоденну статистику заражень на коронавірус, локдаун в Україні неминучий. Наразі розглядається кілька його сценаріїв. Але, у ЦГЗ вважають, що найкращий результат покажуть обмеження тривалістю три тижні. Тоді у разі дотримання заборон можна очікувати до мінус 80% випадків коронавірусу щоденно.

"Якщо кажемо про двотижневий карантин і коротший, то його ефективність – мінус 20-40% випадків захворювання щоденно", - пояснив Кузин.

Нагадаємо, раніше в.о. очільника Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин розповів, що пробна партія вакцини від коронавірусу надійде до України, попередньо, в середині або наприкінці січня 2021 року. Сам процес щеплення населення від коронавірусу буде відбуватися у три етапи.

Раніше очільник Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що Україні потрібен локдаун, оскільки ситуація з коронавірусом  в країні складна.

Коли в Україні робитимуть щеплення від коронавірусу

Коли в Україні робитимуть щеплення від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація