У МОЗ розповіли, хто найчастіше помирає від коронавірусу в Україні

У МОЗ розповіли, хто найчастіше помирає від коронавірусу в Україні

Фото: Associated Press

Найскладніше переносять коронавірус в Україні старші люди.

Смертей в Україні, викликаних наслідками коронавірусу, найбільше фіксують серед людей віком від 60 років. Проте, хворіють найбільше ті громадяни, кому від 50-59 років.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко 10 грудня.

Зі слів Віктора Ляшка, від ускладнень коронавірусу найбільше страждають пацієнти з супутніми соматичними хворобами, зокрема неінфекційними. Загалом, в Україні 21,6% від всіх хворих на коронавірус припадає на вікову групу 50-59 років.

"Найчастіше COVID-19 реєструють в Україні у віковій групі 50-59 років. Саме 21,6% від захворівших припадає на групу 50-59 років. У той же час найбільший відсоток летальних випадків ми маємо в групі 60-69 років. Саме 31,1% від усіх померлих, у кого була зареєстрована коронавірусна хвороба. Більше 75% летальних випадків в нас реєструються у віковій групі 60 "плюс", — сказав Ляшко.

Нагадаємо, в Україні 9 грудня від коронавірусу померло найбільше інфікованих від початку пандемії — 276 людей. Це був рекорд летальних випадків за добу. 

Раніше лікарка київської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан розповіла, що коронавірусне захворювання перебігає значно важче у порівнянні з весняним та літнім періодами. Також почало хворіти більше молоді. 

У Миколаєві жертвою COVID-19 стало 6-місячне немовля

У Миколаєві жертвою COVID-19 стало 6-місячне немовля

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація