У МОЗ розповіли, чи призведуть вибори до спалаху коронавірусу в Україні

У МОЗ розповіли, чи призведуть вибори до спалаху коронавірусу в Україні

Фото: Право на владу

Під час проведення місцевих виборів з виборчих дільниць до лікарень забрали 50 людей, повідомив Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що місцеві вибори в Україні не повинні призвести до сплеску нового коронавірусу COVID-19. За його словами, загалом вибори відбулися із дотриманням протиепідемічних норм, прописаними у постанові уряду.

Про це Ляшко сказав сьогодні, 26 жовтня, в ефірі Громадського радіо.

"Грубих порушень не було. Найчастіше порушення на виборчих дільницях – це недотримання соціальної дистанції та відсутність щитків у членів виборчих комісій", - зазначив головний санітарний лікар.

Він також повідомив, що під час проведення місцевих виборів з виборчих дільниць до лікарень забрали 50 людей, одна людина померла.

"Зареєстровано 250 викликів швидкої до дільниць, 50 людей шпиталізували, одна людина померла через зупинку серця до приїзду швидкої", – повідомив заступник глави МОЗ.

Нагадаємо, понад чотири тисячі заяв про порушення на місцевих виборах отримали поліцейські за минулий день: переважно скаржилися українці на незаконну агітацію і порушення таємниці голосування. Майже скрізь у країні не дотримувались і протиепідеміологічних заходів. 

Майже у всій Україні не дотримувалися протиепідемічних заходів на виборах

Майже у всій Україні не дотримувалися протиепідемічних заходів на виборах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація