У МОЗ пояснили, чому під час локдауну дозволено торгувати алкоголем

У МОЗ пояснили, чому під час локдауну дозволено торгувати алкоголем

Фото: УНІАН

За словами Степанова, алкоголь належить до харчових продуктів.

Коли розробляли карантинні обмеження, у МОЗ не планували розділяти харчові продукти на ті, які можна чи не можна придбати. А алкоголь у МОЗ віднесли до харчових продуктів.

Про це йдеться в інтерв'ю міністра охорони здоров'я Максима Степанов для "НВ", опублікованому у вівторок, 12 січня.

"Якщо ми говоримо, що у нас продаються в магазинах виключно харчові продукти, а також те, що нам необхідно кожного дня може бути — засоби гігієни, побутова хімія або медичні вироби й лікарські засоби, то ми говоримо виключно про цю номенклатуру, про цю групу товару", — зазначив він, додавши, що решту товарів українці можуть замовити через Інтернет або ж могли закупити заздалегідь до 8 січня.

Також Степанов виступив за продовження локдауну в країні після 24 січня. Він упевнений, що для цього є підстави. За словами міністра, він виступає за продовження локдауну в Україні з кількох причин: насамперед через новорічні свята, що супроводжувалися масовими святкуваннями і поїздками до родичів.

Нагадаємо, в Україні від 8 січня через поширення коронавірусу діє локдаун. Обмеження триватимуть до 24 січня включно. Влада дозволила роботу лише тих закладів, які забезпечують життєдіяльність. 

Своєю чергою, поліція звітує, кого й за що оштрафувала за перших три дні локдауну. У відомстві розповідають, у країні за цей час незаконно намагались працювати 1314 магазинів, 264 ресторани і кав'ярні, 40 торговельно-розважальних центрів, а ще 20 ринків і спортзалів. 

Українські підприємці продовжують протестувати проти локдауну

Українські підприємці продовжують протестувати проти локдауну

Повʼязані теми:

Наступна публікація