У МОЗ повідомили про зниження захворюваності медиків на коронавірус

У МОЗ повідомили про зниження захворюваності медиків на коронавірус

Фото: Фотограф Максим Козменко

Наразі показник становить 9,7% від усіх хворих на COVID-19

Протягом тижня в Україні зменшилася кількість медичних працівників, які заразилися коронавірусом.

Про це під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, інфіковані медики становлять 9,7% від усіх хворих на COVID-19. До слова, в кінці березня на початку квітня цей показник становив 20%. 

У МОЗ одним з чинників, що зменшили захворюваність серед лікарів, називають краще забезпечення медзакладів засобами захисту. 

"Усього в установах охорони здоров'я першої хвилі в наявності півтора мільйони захисних халатів і костюмів біобезпеки, понад вісім мільйонів медичних масок, понад 12 мільйонів нітрилових рукавичок, 394 тисяч захисних окулярів, 1,3 мільйони респіраторів із захистом не нижче FFP2", - уточнив Ляшко.

Санлікар розповів у про ситуацію у лікарнях першої та другої хвилі, які підготували для госпіталізації хворих на коронавірус. Так, у медзакладах першої хвилі є 23 353 ліжка, з яких зайнято 16%. З 3 400 апаратів штучної вентиляції легенів зайняті 94.

У лікарнях другої хвилі перебуває 542 людини, серед яких 64 - у реанімації. Ляшко наголосив, що насамперед це стосується Закарпатської та Волинської областей. Загалом у закладах другої хвилі доступно 10 449 місць. 

Як повідомлялося, станом на 2 липня в Україні виявили 45 887 випадків коронавірусу. Від початку пандемії померло 1 185 людей. За останню добу зафіксували 889 нових випадків. Кількість одужалих сягнула вже 20 053.

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській області - 152, у м. Києві - 104, у Рівненській області - 93, Закарпатській - 85 та Волинській - 81.Натомість нових випадків COVID-19 не зафіксували у дох областях: Миколаївській та Черкаській. 

Статистика коронавірусу: в Україні за добу 889 нових заражених

Статистика коронавірусу: в Україні за добу 889 нових заражених

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація