У МОЗ показали, як у світі дотримуються маскового режиму і нехтують ним в Україні

У МОЗ показали, як у світі дотримуються маскового режиму і нехтують ним в Україні

Фото: Associated Press

Українців закликали одягати маски.

Міністерство охорони здоров'я України продемонструвало, як громадяни низки країн дотримуються маскового режиму для запобігання поширення коронавірусу, в порівнянні з Києвом, де нехтують правилами.

Відповідний відеоролик поширила пресслужба МОЗ.

На відео, зокрема, паралельно показують дотримання масочного режиму у Варшаві (Польща),  Відні (Австрія), Парижі (Франція), Стамбулі (Туреччина), Нью-Йорку (США), Торонто (Канада), Дунгуані (Китай), Валенсії (Іспанія), Сіднеї (Австралія), та повну їхню відсутність в Україні.

На відеокадрах помітно, як українці масово ходять вулицями і користуються громадським транспортом без масок, гуляють у нічних клубах, відвідують концерти без дотримання дистанції. 

"Носіння захисних масок є одним із ключових правил захисту від зараження коронавірусом. Ігнорування масок призводить до щоденного збільшення кількості хворих на COVID-19 та подальшого поширення епідемії", — йдеться у повідомленні.

У МОЗ закликали українців використовувати засоби індивідуального захисту (маски та респіратори) у громадських місцях та уникати скупчення людей.

"Від цього залежить ваше здоров'я та ваше життя", — додали у міністерстві.

Нагадаємо, вранці 22 жовтня МОЗ повідомило про новий антирекорд коронавірусу в Україні — понад 7 тисяч нових випадків. Усього інфікувалися вже 322 879 українців, з них 6043 померли, 134 898 — одужали.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація