У МОЗ озвучили свою позицію щодо відновлення пасажирських перевезень в Україні

У МОЗ озвучили свою позицію щодо відновлення пасажирських перевезень в Україні

Фото: УНІАН

Там зазначили, що потрібно відповідати необхідним критеріям.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що відновлення пасажирських перевезень в Україні можливо лише після того, як в регіонах будуть виконані усі необхідні критерії.

Про це повідомив на брифінгу 15 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Пропозиція МОЗ полягала в тому, щоб ми перейшли на так званий адаптивний карантин, який може відрізнятися залежно від регіону. Зокрема цей перехід передбачає, що у нас кожний етап відповідає певним критеріям. Зокрема рівень захворюваності, яка кількість хворих перебуває в лікарнях, яке навантаження на медичну систему, яка кількість тестувань. Тобто є відповідні критерії", - зазначив він.

За його словами, залежно від критерії у регіонах будуть здійснюватися певні пом’якшення. Усього МОЗ розробило 4 етапи різних послаблень карантину, на яких, зокрема, передбачається і відновлення перевезень.

"Позиція МОЗ – якщо ви відповідаєте критеріям, то тоді можливе пом’якшення і запуск тих чи інших галузей.", - підкреслив Степанов.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів як відновлюватиме роботу транспорт в умовах послаблення карантину після 22 травня, чи запрацює столична підземка та що буде з неліцензованими службами таксі. Про все це читайте за посиланням.

Урядовці пояснили, коли в Україні можливе відновлення роботи транспорту

Урядовці пояснили, коли в Україні можливе відновлення роботи транспорту

Повʼязані теми:

Наступна публікація