У МОЗ назвали єдину умову запровадження локдауну

У МОЗ назвали єдину умову запровадження локдауну

Фото: Facebook/Максим Степанов

Якщо буде понад 75% заповнених ліжок у лікарнях, то медсистема не витримає, каже Максим Степанов.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що єдиною умовою, за якої в Україні запровадять жорсткий карантин, є колапс медичної системи. За його словами, станом на сьогодні підстав вводити локдаун немає.

Про це він 26 листопада розповів в ефірі каналу "Україна 24".

"Ми орієнтуємося на єдину річ – здатність медичної системи надавати медичну допомогу. У нас на сьогодні заповнено 50% ліжок у лікарнях в цілому по країні. В деяких регіонах понад 60% — Чернігівська область та інші. Але водночас підстав вводити локдаун завтра, бо не витримає медична система, у нас на сьогодні немає", — зазначив Степанов.

Міністр розповів, за яких показників медична система не витримає епідемії.

"Загроза колапсу медичної системи може бути, якщо буде понад 75% заповнених ліжок. І такі речі ми можемо побачити, якщо кількість хворих буде наближатися до цифри 25-30 тис. хворих на добу. В такому випадку це буде загроза колапсу медичної системи", - сказав він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність запровадження радикального локдауну терміном три-чотири тижні. Тотальний карантин може бути введено, щойно уряд підготує всі програми компенсацій для бізнесу.

У світі зафіксовано понад 60 мільйонів інфікувань коронавірусом

У світі зафіксовано понад 60 мільйонів інфікувань коронавірусом

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація