У МОЗ назвали нову цифру інфікованих для запровадження локдауну

У МОЗ назвали нову цифру інфікованих для запровадження локдауну

Фото: Associated Press

Йдеться про щоденний приріст, який становить 30 тисяч.

Є ймовірна цифра, за якої в Україні можуть ввести локдаун, - це 30 тисяч інфікованих на добу.

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. 

"Якщо система буде готова і до 30 тисяч, то і ця цифра зміниться. Ми кожного дня нарощуємо потужність (медичної - Ред.) системи. Але на сьогоднішній день червоним прапорцем для роздумів про введення локдауну є цифра 30 тисяч. Це та кількість, яка для системи є критичною. Але не можна чекати 30 тисяч. Більш-менш серйозна розмова про зупинку країни може йти, коли перетнеться позначка у 25-26 тисяч хворих на добу", - каже Радуцький. 

Він наголосив, що після цього Кабінет міністрів, за постановою Верховної Ради, має сім днів для того, аби попередити про карантин і підготуватися до введення локдауну.

Радуцький розповів, що наразі МОЗ вивчає, чи приніс карантин вихідного дня бажані результати. Зокрема, чи є уповільнення розповсюдження захворювання та кількості інфікованих. 

Голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький про можливі сценарії локдауну

Голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький про можливі сценарії локдауну

Як повідомлялося, міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят, а також відмовитись від масових заходів. Водночас уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. 

Говорять про посилення обмежень на свята і в Офісі президента. Радник керівника ОП Тимофій Милованов каже, що різдвяні свята — гарна нагода посилити карантинні обмеження в Україні. 

Лідер "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що Кабінет міністрів розглядає можливість введення "інтелектуального локдауну". Він буде враховувати ситуацію із захворюваністю на коронавірус у кожному регіоні. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація