У Львові від ускладнень коронавірусу помер очільник військового шпиталю

У Львові від ускладнень коронавірусу помер очільник військового шпиталю

Медики головного військового госпіталю армії боролися за життя свого колеги 3 тижні але безуспішно.

Від ускладнень коронавірусу помер керівник Львівського військового шпиталю Іван Гайда. Полковнику медичної служби ЗСУ було 58 років. Близько двох тижнів його лікували у столичному центральному військово-медичному центрі, та недуга виявилася сильнішою. Іван Гайда 10 років очолював військовий шпиталь у Львові.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Медики головного військового госпіталю армії боролися за життя свого колеги 3 тижні але безуспішно.

"Були докладені максимальні зусиль, були підключені і цивільні фахівці, але на жаль хвороба нас сьогодні перемогла", – каже Ігор Хоменко - командувач медичних сил ЗСУ.

Іван Гайда – лікар із просто шаленим досвідом. Його медичний шлях розпочався з далеких вісімдесятих років. З перших днів російської агресії на Донбасі лікар взявся налагоджувати діяльність військових медиків, фактично започатковував роботу 66 військово-польового медичного госпіталю у Покровську, що на Донеччині.

Тамтешні медики рятували найскладніші поранення армійців з Донецького аеропорту, Авдіївки, Дебальцевого та інших гарячих точок війни на Донбасі. Нині це – один із найкращих медзакладів Донеччини, куди звертаються по допомогу не лише військові а й місцеві жителі.

"Те, що він зробив для Західного регіону, те, що він зробив для свого мобільного госпіталю, як до нього відносяться люди, як його шанують, це все говорить про те, яка це була людина", – каже Хоменко.

В ці хвилини тіло Івана Гайди на шляху до рідної Тернопільщини, звідки медик і розпочав свій життєвий шлях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація