У Львові студентів безкоштовно тестуватимуть на коронавірус

У Львові студентів безкоштовно тестуватимуть на коронавірус

Фото: pixabay.com

Якщо виявлять хворого, то вся група піде на самоізоляцію.

Від сьогодні, 25 листопада, студентів львівських університетів будуть безкоштовно тестувати на новий коронавірус COVID-19. Прийматиме зразки лабораторія науково-дослідного інституту ЛНМУ імені Данила Галицького.

Про це Суспільному розповіла виконувачка обов'язків керівника обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко.

Як зазначається, студент, який має ознаки ГРВІ, має зателефонувати до адміністрації ЗВО, яка формує списки тих, у кого потрібно відібрати матеріал для  дослідження. Потім ці списки передають до закладу охорони здоров’я, який скеровує мобільну бригаду для відбору мазків у студентів. Лабораторія впродовж 24 годин надішле результат дослідження, проведеного методом ПЛР.

"Таким чином студенти обстежуватимуться не як звичайні мешканці міста, а на основі окремої вибірки, що значно збільшує обсяги досліджень. Це дозволить запобігати спалахам хвороби у студентських колективах, у період сесії це особливо важливо", — зазначає Іванченко-Тімко.

Якщо у студента виявлять COVID-19, вся група на два тижні піде на самоізоляцію та навчатиметься дистанційно. Заплановано щоденно обробляти до 100 проб біологічно активних матеріалів, що надходитимуть від львівських вишів.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що люди, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції, повинні звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест на новий коронавірус COVID-19. Серед таких симптомів, зокрема, раптовий початок захворювання, температура понад 38 градусів, утруднене дихання, тривалий кашель, головний біль та біль у м'язах. 

Ризик третьої хвилі коронавірусу, або чому Європі не слід послаблювати карантинні обмеження

Ризик третьої хвилі коронавірусу, або чому Європі не слід послаблювати карантинні обмеження

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація